14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Webinar verduurzaming Vierde Kwadrant

In samenwerking met de gemeente Huizen organiseert Het Energie Dienstenbedrijf (EDB) Gooi en Vechtstreek op woensdag 10 mei een webinar verduurzaming voor woningeigenaren uit het Vierde Kwadrant. De digitale bijeenkomst start om 19.30 uur.

Webinar maakt duidelijk dat besparen belangrijker is dan ooit

Het besparen van energie is belangrijker dan ooit. We willen en moeten minder gebruik maken van fossiele brandstoffen. Met de huidige energieprijzen wordt het financieel steeds aantrekkelijker om de woning aardgasvrij te maken. In dit webinar vertelt technisch adviseur Jan Nieuwveld hoe woningeigenaren hun woning aardgasvrij kunnen maken.

Het Energie Dienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek heeft hiervoor een efficiënte en effectieve werkwijze ontwikkeld. Na afloop van het webinar hebben deelnemers inzicht in het soort (installatie)maatregelen, de kosten en opbrengsten en de mogelijkheden voor subsidiëring en financiering. Er is gelegenheid voor vragen. Ook krijgen woningeigenaren uitleg hoe zij in aanmerking kunnen komen voor een gratis Klimaatplan voor hun woning.

Klimaatplan

Een Klimaatplan bestaat uit een persoonlijk advies en 80 procent offerte om de woning aardgasvrij te maken. Het plan geeft inzicht in de te nemen maatregelen, kosten, opbrengsten, mogelijkheden voor subsidies en financiering en (niet onbelangrijk) de nieuwe geschatte maandlasten na uitvoering van de maatregelen. Het Klimaatplan verplicht woningeigenaren tot niets. Aan het Klimaatplan zijn geen kosten verbonden. Wel wordt deelnemers gevraagd deel te nemen aan het adviesgesprek en de vragenlijst in te vullen.

Waarom het Vierde Kwadrant?

Woningen in het Vierde Kwadrant zijn gebouwd na 1995. Het is technisch goed mogelijk om deze woningen aardgasvrij te maken. Woningeigenaren kunnen hiermee op elk moment aan de slag. Om hen hierbij te ondersteunen, is in opdracht van gemeenten in Gooi en Vechtstreek een all-in pakket ontwikkeld, speciaal voor dit type woning.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan via www.energiedienstenbedrijf.nl/webinarhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio