15 C
De Bilt

Werkzaamheden rond Montessorischool officieel afgerond

Laren – maandagochtend is de aangepaste schoolomgeving rond de Montessorischool in Laren geopend door wethouder Ton Stam en schooldirecteur a.i. Ruud Philips. Wethouder Ton Stam: ¨Een veilige schoolomgeving is belangrijk voor de veiligheid van de kinderen, en het geeft ouders en leraren een gerust gevoel. Daarom hebben we in de afgelopen periode de openbare ruimte rondom de school verbeterd, met als doel om deze veiliger te maken.¨

Werkzaamheden

Zo is er een verhoogd plateau aangebracht op het kruispunt van de Paviljoensweg met de Leemkuil. Ook is de tekst ‘schoolzone’ op 8 plekken in de bestrating aangebracht, op alle aansluitende wegen rondom de basisschool. Daarnaast zijn er 8 verkeersborden geplaatst waarop weggebruikers worden gewaarschuwd voor overstekende en spelende kinderen. Deze maatregelen maken weggebruikers erop attent dat zij een schoolomgeving naderen. Tot slot is een aantal paaltjes langs de Tafelbergweg (en een paar in de wijk) vervangen om ongewenst parkeren in bermen en bij uitritten van woningen tegen te gaan.


Alle werkzaamheden vonden plaats in het gebied rondom de school aan de Leemkuil op de Tafelbergweg, Wally Moesweg, Paviljoensweg en de Leemzeulder. De werkzaamheden kregen vorm in goed overleg met de Montessorischool en bewoners uit de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio