9.6 C
De Bilt

Wijkpeiling basis voor gesprek tussen college en inwoners

In de aanloop naar een eerste wijkavond krijgen ruim 8.000 inwoners een uitnodiging om mee te doen aan de Wijkpeiling 2023. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen gaat daarna de wijken in om het gesprek met inwoners aan te gaan. De uitkomst van de peiling is een belangrijke basis voor het gesprek tussen college en inwoners. Ook inwoners die geen uitnodiging ontvangen, mogen meedoen aan de Wijkpeiling. Dat kan via www.onderzoekstarten.nl/huizen. Het invullen duurt ongeveer 20 minuten.

Wijkpeiling loopt van 29 augustus tot en met 24 september

De Wijkpeiling start 29 augustus en loopt tot en met 24 september. In de Wijkpeiling wordt inwoners gevraagd hoe zij het leven in hun wijk ervaren, hoe zij de voorzieningen in hun wijk beoordelen en of zij kunnen terugvallen op hulp wanneer dat nodig is. Ook zijn er vragen over veiligheid, leefbaarheid en participatie. Deelnemers kunnen meeloten voor een waardebon van 20 euro.

Goed beeld van hoe inwoners het leven in hun wijk ervaren

Met de wijkpeiling ontstaat voor de gemeente en het gemeentebestuur een goed beeld van hoe inwoners het leven in hun wijk ervaren. Inwoners worden steekproefsgewijs benaderd door het onderzoeksbureau Research2Evolve.

‘Zien of we de goede dingen doen’

Wethouder Bert Rebel (o.a. Communicatie en Participatie) hoopt dat inwoners massaal meedoen aan de enquête, zodat er straks een goed beeld op wijkniveau ontstaat. Wethouder Rebel: “Daarmee kunnen we zien of we als gemeente de goede dingen doen en waar we extra aandacht aan moeten besteden. Daar kunnen we op de eerste wijkavond met elkaar over in gesprek. Aan de hand van de uitkomsten selecteren we een wijk voor de eerste wijkavond. Die zal in het najaar plaatsvinden. Later gaan we ook wijkspreekuren houden. Dat wordt een inloopmoment zonder agenda. Als college kijken we ernaar uit om zo verder in verbinding met inwoners te komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio