17.2 C
De Bilt

Vervoer Gooi- en Vechtstreek regelt Wmo-vervoer

Laren Het Wmo-vervoer in Laren wordt vanaf 1 juli 2021 door Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V. uitgevoerd. Tot 1 juli 2021 werd het Wmo-vervoer door Latax verzorgd. Vandaag werd de directeur van Latax, Sebastian Rigter, door wethouder Den Dunnen bedankt voor de jarenlange dienstverlening in Laren.

Wethouder Den Dunnen: “Ik wil de heer Rigter enorm bedanken voor de goede dienstverlening die hij de afgelopen jaren voor onze inwoners heeft verzorgd. Vooral de persoonlijke benadering en de vertrouwde gezichten van de chauffeurs waren kenmerkend voor Latax.” Latax blijft taxivervoer verzorgen voor particulieren en taxivervoer naar Schiphol.

Vervoer Gooi- en vechtstreek

De gemeente Laren heeft vertrouwen in de overdracht van het Wmo-vervoer aan Vervoer Gooi en Vechtstreek per 1 juli. Gebruikers van de Wmo-vervoersvoorziening zijn per brief geïnformeerd over de nieuwe vervoerder en de veranderingen die dit met zich meebrengt. Voor wie vragen heeft over het Wmo-vervoer, kan bellen met 0900-9668 (€ 0,10 per minuut, 7 dagen per week bereikbaar) of mailen naar klantenservice@vervoergv.nl.

Het Wmo-vervoer is bedoeld voor inwoners die geen gebruik kunnen maken van eigen of het openbaar vervoer. Om gebruik te kunnen maken van dit vervoer, is een Wmo-indicatie nodig. Daartoe bekijkt de gemeente samen met de aanvrager wat hij of zij aan vervoer nodig heeft en welke mogelijkheden er zijn. Als blijkt dat Wmo-vervoer de beste oplossing is, dan volgt een Wmo-indicatie en kan een Wmo-pas worden verstrekt. De gemeente vergoedt dan een deel van de vervoerskosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio