5.2 C
De Bilt

Wonderfeel Festival test met proef wat er wél kan

‘s-Graveland – Met een proefopstelling op het festivalterrein testte klassieke muziekfestival Wonderfeel deze week, met financiële hulp van gemeente Hilversum, wat er wél mogelijk is. Want dé vraag die de Nederlandse festivals bezighoudt: hoe organiseer je een coronaproof festival waarbij de beleving van het festival zelf niet verloren gaat?

Proefpodium

Met het opzetten van een proefpodium wordt o.a. onderzocht hoeveel mensen er met in achtneming van de 1,5 meter afstand op het Landgoed Schaep en Burgh kunnen verblijven tijdens festival Wonderfeel (in de planning voor 16, 17 en 18 juli 2021). “Uiteraard staat de gezondheid van onze bezoekers, musici, crew en vrijwilligers op één. Wonderfeel moet een plek zijn waar iedereen zich veilig kan voelen”, aldus directeur Georges Mutsaerts.

Foto: Wonderfeel Festival

Crowdmanagement

‘’Ondanks dat wij een buitenfestival zijn en dus letterlijk meer de ruimte hebben, gaat ook Wonderfeel de invloed van de beperkingen in 2021 voelen. Met name crowdmanagement wordt een uitdaging; hoe houden we op het terrein de regie op de publieksstroom. Hoe gaan we alles in werkbare protocollen vertalen? En ook niet onbelangrijk: hoe behouden we de ongedwongen sfeer die zo kenmerkend is voor Wonderfeel? Deze proefopstelling helpt ons om daarop te anticiperen.”

Samenwerking met gemeente Hilversum

De proefopstelling is mede mogelijk gemaakt met financiële hulp van de gemeente Hilversum. Wethouder Gerard Kuipers (cultuur): “Het college ziet dat culturele organisaties in Hilversum het moeilijk hebben vanwege de maatregelen tegen corona. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de continuïteit van deze instellingen.

Cultuuraanbod garanderen

Tegelijkertijd kunnen we hiermee het toekomstige cultuuraanbod voor onze bewoners garanderen, net als de werkgelegenheid van al die mensen die werkzaam zijn in de cultuur.” Mutsaerts: “Met pijn in het hart werden wij door corona gedwongen om Wonderfeel 2020 af te blazen. Alle energie is vanaf dat moment gaan zitten in de voorbereidingen van een waardig festival in 2021. Wait and see.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio