Woningbouwproject ́De Houtzagerij ́ gereed

Het woningbouwproject ́De Houtzagerij ́ is gereed. De woningen zijn gerealiseerd op een historische locatie. Woensdagmiddag 14 april onthulde wethouder Ton Stam, samen met een aantal kinderen uit de buurt, een speciaal ontworpen informatiebord dat refereert aan deze rijke geschiedenis. Ook Daan Huitink (directeur MBB Ontwikkeling) en de heer Zwanikken (voormalige eigenaar Van Dijk Houthandel en Zagerij) waren hierbij aanwezig.

In 1874 is Van Dijk Houthandel en Zagerij op de plek van deze nieuwe woningen opgericht. De Kraanbaan was hier een belangrijk onderdeel van. Deze Kraanbaan is onlangs gerestaureerd.

Opvallende verschijning

Met een totale lengte van circa 55 meter is de Kraanbaan een opvallende verschijning in het straatbeel d . De installatie maakte het productieproces van de houthandel efficiënter; boomstammen konden sneller verplaatst en hoger gestapeld worden. De restauratie van de baan is kortgeleden afgerond. Niet alleen de oorspronkelijke constructie, ook de opknapbeurt was een knap staaltje techniek.

Wethouder Ton Stam: ̈ Deze Kraanbaan vormt vandaag de dag als dorpsmonument het hart van dit nieuwe woongebied en staat daarmee symbool voor dit prachtige project. Ik nodig iedereen van harte uit om op een rustig moment het informatiebord eens met eigen ogen van dichtbij te bekijken, en hoop dat de bewoners en de omwonenden met elkaar van de nieuwe Houtzagerij kunnen genieten. ̈

Informatiefolder

Bewoners van het gebied ontvingen afgelopen week een informatiefolder genaamd ́ Kraanbaan Laren staat weer stevig op zijn poten ́, waarin zij meer informatie vinden over de voormalige houtzagerij en de complexe restauratie van de Kraanbaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio