22.4 C
De Bilt

Woningen op voormalige Ligweide in Laren stap dichterbij

Op de plek van de voormalige Ligweide van zwembad De Biezem in Laren komen 12 nieuwe koopwoningen. Op 25 januari ondertekenden wethouder Frits Westerkamp (gemeente Laren) en John Morsink (directeur van KP Ontwikkeling uit Utrecht) een overeenkomst die de bouw van deze woningen mogelijk maakt. Na het aanbestedingsproces kwam het plan van KP Ontwikkeling als beste uit de bus.

Wethouder Frits Westerkamp is blij met het plan: “Het plan voldoet aan wat we voor ogen hadden. Het past in de omgeving en straalt de hofjessfeer uit. De woningen passen bij Laren”.  John Morsink, KP Ontwikkeling: ¨Wij zijn verheugd dat wij ons plan, genaamd ‘De Biezemtuin’, mogen realiseren op de voormalige Ligweide. Een prachtige plek waar we de nieuwe woningen zorgvuldig gaan inpassen en ruimte geven aan de natuur.”

Het plan voor de voormalige Ligweide

De Biezemtuin bestaat uit 10 hofwoningen en 2 vrijstaande villa’s. Kenmerkend voor het plan zijn de gemeenschappelijke binnentuin en de typisch Gooise architectuur met oog voor detail. Het vloeiende patroon van grassen en blauwpaars bloeiende beplanting in de binnentuin verwijst naar de heide en zwembad De Biezem. Binnenkort is er op www.debiezemtuin.nl meer informatie te vinden over het plan.

Planning

KP Ontwikkeling vraagt naar verwachting eind eerste kwartaal 2023 een bouwvergunning aan. De start verkoop verwachten we eind tweede kwartaal 2023. De prijzen van de woningen zijn nog niet bekend.

Proces in beeld

De gemeenteraad van Laren stelde voor deze woningen op 16 december 2020 een stedenbouwkundig plan vast. Vervolgens volgden het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan op 24 november 2021. Bent u benieuwd naar deze documenten en/of hoe de woningen er straks uitgaan zien? Kijk dan op www.laren.nl/ligweide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio