10.8 C
De Bilt

Zuidpolder in Eemnes heeft prachtig nieuw park

Eemnes – Vandaag opende wethouder Theo Reijn het park aan de Ruizendaallaan. Samen met kinderen uit woonwijk Zuidpolder maakte hij het lint los rondom het net geïnstalleerde insectenhotel, naast de ingang van het park.

Inrichting park

Het park bestaat uit een natuurspeelplaats, losloopgebied voor honden en een waterretentiegebied. De inrichting van het waterrijke park is in samenspraak met bewoners tot stand gekomen. Ook is nauw samengewerkt met een ecoloog. De speelplaats is geschikt voor jonge én oudere kinderen. Honden kunnen vrij rondrennen in een afgescheiden gedeelte van het park. Het middengedeelte is bedoeld als waterberging en kan bij hevige regenval en hoge waterstanden onderlopen. Het duurzaam gefabriceerde insectenhotel bevordert de biodiversiteit in de omgeving. 

Wandelen, sporten of gewoon genieten

Wethouder Theo Reijn: ‘Dit prachtige park trekt veel belangstelling. Zowel bewoners van de wijk als andere Eemnessers komen hier al graag voor een wandeling, om te sporten en/of om met hun (klein)kinderen te genieten. Vanaf vandaag staat deze speelplaats – net als alle andere speel- en sportplekken in Eemnes – op www.buitenspeelkaart.nl. In het park is veel ruimte voor groen en water. Kom vooral eens een kijkje nemen (bij voorkeur op de fiets). Er is genoeg te zien, te doen en te beleven!

Zuidpolder

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio