8.6 C
De Bilt

Doe mee aan de Duurzaamheidsprijs 2022 met een duurzaam idee

Hoeksche Waard – Op maandag 1 november aanstaande start een nieuwe ronde voor de Duurzaamheidsprijs. Vanaf deze datum kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties ideeën indienen die de Hoeksche Waard duurzamer maken. Zij maken kans op een geldprijs van maximaal 10.000 euro om daarmee het idee uit te voeren. De eerste editie van de duurzaamheidsprijs werd dit jaar gewonnen door Laurens van der Laan uit Mijnsheerenland met zijn idee de ‘Sloppieslurper’.

Duurzaamheidsprijs

De duurzaamheidsprijs is in 2019 in het leven geroepen na een motie van Groen Links, D66 en de Partij van de Arbeid. Met deze prijs wil de gemeenteraad laten zien dat duurzame initiatieven worden beloond, en anderen motiveren om ook aan de slag te gaan. Wethouder Duurzaamheid Huibert Steen roept inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties – zoals scholen, verenigingen, verzorgings- of verpleeghuizen, woningbouwcorporaties, kerken, welzijnsorganisaties – op om mee te doen: “Wij zijn trots en zuinig op onze mooie, groene Hoeksche Waard.

Duurzaam eiland dat klaar is voor de toekomst

Én we willen een duurzaam eiland dat helemaal klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Ons eiland verduurzamen is iets dat we samen moeten doen. Heb je een idee dat je graag wilt uitvoeren en dat zorgt voor minder energieverbruik, minder uitstoot van schadelijke stoffen, minder verspilling van voedsel, minder verspilling van grondstoffen of minder afval?

Doe mee! Ook ideeën om de biodiversiteit te bevorderen of ons weerbaarder te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zoals extreme regenval, droogte en hitte zijn van harte welkom. Samen maken we ruimte voor een duurzame toekomst van de Hoeksche Waard.”

Beoordeling jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit de wethouder Duurzaamheid Huibert Steen en vier experts op het gebied van duurzaamheid: Merijn van den Hoogenhoff (beheerder van natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland), Vincent van der Meer (inwoner van Oud-Beijerland), Sonja Krau (secretaris van de Imkersvereniging Hoeksche Waard) en Marleen Gulden (eigenaar van iamoo en Eco Concept Group in Nieuw-Beijerland).

Deze jury kijkt onder andere naar het effect op de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, op uitvoerbaarheid en in hoeverre het idee uniek is. De geldprijs is bedoeld om het winnende idee uit te voeren. De hoogte van het bedrag sluit aan op het ingediende initiatief en bedraagt maximaal 10.000 euro.

Inzendingen

Ideeën indienen kan via www.gemeentehw.nl/duurzaamheidsprijs. Hier staat alle informatie, het jury regelement en een digitaal formulier om mee te doen. Meedoen aan de Duurzaamheidsprijs kan tot 28 februari 2022. In maart maakt de jury uit alle inzendingen 5 nominaties bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in april 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio