8.8 C
De Bilt

Zet de Hoeksche Waardse vrijwilligers in het zonnetje!

Vandaag is de Dag van de vrijwilliger. Vrijwilligers maken de Hoeksche Waard mooier. Mooier om te wonen, te werken en te bezoeken. De samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Daarom wil gemeente Hoeksche Waard met uw hulp extra aandacht geven aan de vrijwilligers en hen in het zonnetje zetten. Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor anderen en daarvoor een pluim verdient? Meld diegene dan voor maandag 15 januari aan op de website van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard.

De gemeente Hoeksche Waard is trots op haar vrijwilligers

Mensen die zich vrijwillig inzetten voor een ander en de samenleving, willen graag iets betekenen voor anderen. Ze ondersteunen bij verenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties, kerken, op scholen enzovoort. ‘Dankzij de inzet van vrijwilligers is de saamhorigheid in de Hoeksche Waard groot. Vrijwilligers dragen bij aan een Waard waarin iedereen meetelt en mee kan doen. We zijn ontzettend trots en dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid. We willen hier graag extra aandacht voor hebben en hen waarderen voor wat zij doen voor de Hoeksche Waard. Daar vragen wij u hulp bij, want de Hoeksche Waard maken we met elkaar!’, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Inclusie).

Vrijwilligerspluim
Vrijwilligerspluim – Beeld: gemeente Hoeksche Waard

Nomineer een vrijwilliger

Wethouder Paul Boogaard (Sport): ‘Er zijn heel veel soorten en maten van vrijwilligerswerk. Iedereen die vrijwilligerswerk doet, verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom belonen wij hen met een gezellige lunch bij buitenplaats van Land van Es in Strijen. Aansluitend daaraan kan men nog deelnemen aan een workshop naar keuze. Dus kent u een vrijwilliger die u graag wilt bedanken voor zijn of haar inzet? Geef het aan ons door.’ 

‘Er zijn ook vele vrijwilligers die zich bezighouden met onze natuur of die actief zijn in de culturele sector. Die activiteiten zorgen ook voor verbinding. Daar zijn we als gemeente dankbaar voor. Dus die initiatiefnemers zetten we ook graag in het zonnetje.’, aldus wethouder Harry van Waveren (Cultuur).

Hoe meldt u iemand aan?

U kunt vanaf donderdag 7 december 2023 tot maandag 15 januari 2024 een vrijwilliger opgeven voor de vrijwilligerspluim. Dit doet u door naar www.vrijwilligerscentralehw.nl te gaan, onderdeel van Welzijn Hoeksche Waard. Hier kunt u een formulier invullen. Stuur uw aanmelding snel in, want er zijn beperkt aantal plekken bij de lunch en workshops.  Er kunnen maximaal 5 vrijwilligers per organisatie of vereniging worden genomineerd.

In februari maken we bekend welke vrijwilligers een pluim voor een leuke activiteit in ontvangst mogen nemen, die plaatsvindt in het voorjaar van 2024. 

De Vrijwilligerspluim is een initiatief van gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Welzijn HW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio