9.8 C
De Bilt

HW zoemt organiseert cursus ecologisch bermbeheer

Hoeksche Waard – Op initiatief van HW zoemt is een cursus georganiseerd en mede gefinancierd met een bijdrage vanuit Deltaplan biodiversiteit. Op 24 juni deelde wethouder Paul Boogaard in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp aan 29 deelnemers van de cursus Kleurkeur certificaten van deelname uit. De cursus is Met Kleurkeur willen de Vlinderstichting en Stichting Groenkeur opdrachtgevers en aannemers voorbereiden op een nieuwe standaard voor het ecologisch beheren van bermen en andere groenstroken.

Het belang van groen

Voor de biodiversiteit zijn die wilde stukjes groen heel belangrijk. Niet alleen bijzondere planten en bloemen, maar ook insecten en kleine zoogdieren vinden er een thuis. Gemeente Hoeksche Waard onderzoekt hoe het ecologisch bermbeheer in de nabije toekomst kan worden toegepast.

Samenwerken aan de biodiversiteit in de Hoeksche Waard

Wethouder Paul Boogaard: “Wat goed dat HW zoemt alle verschillende partijen die met beheer bezig zijn in de Hoeksche Waard aan deze cursus heeft kunnen verbinden. Ecologisch beheerde bermen dragen bij aan een sterkere biodiversiteit. Daarom zijn we als gemeente Hoeksche Waard blij dat HW zoemt het initiatief voor het organiseren van deze cursus heeft genomen.”

HW zoemt

Samen met allerlei partijen werkt HW zoemt in de Hoeksche Waard aan het versterken van de biodiversiteit. Aan de cursus namen medewerkers deel van Hoeksche Waards Landschap, Waterschap Hollandse Delta, Staatsbosbeheer en gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

Ecologisch bermbeheer

Ook ander, ecologisch, bermbeheer draagt bij aan de biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Daarom heeft HW zoemt met financiële ondersteuning vanuit het Deltaplan biodiversiteit deze cursus naar de Hoeksche Waard gehaald, om samen met alle groenbeheerders de kennis over dit onderwerp te vergroten. Bovendien is het volgen van een gezamenlijke training een mooie manier elkaar beter te leren kennen.

Biodiversiteit versterken

Biodiversiteit gaat over alles wat leeft; van het kleinste micro-organisme in de grond, tot planten, insecten en zoogdieren. Ondanks alle inspanningen gaat het niet goed met de biodiversiteit. Ook in de mooie, groene Hoeksche Waard dreigen soorten te verdwijnen of ze staan ernstig onder druk. In Nederland wordt de beschikbare openbare ruimte intensief gebruikt. Wilde stukjes openbaar groen worden voor dieren en planten steeds belangrijker. Allerlei, soms zeldzame dieren en planten, zijn in ecologisch beheerde bermen en groenstroken te vinden. Het loont de moeite om op een slimme manier te maaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio