8.2 C
De Bilt

Nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal feestelijk van start gegaan

Op vrijdag 13 oktober 2023 werd de eerste paal voor de bouw van het nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal geslagen door wethouder Robin Heij en de bestuurders van Novaform en Gebr. Hooghwerff B.V., in aanwezigheid van de kopers.

Aan de oostzijde van het dorp Klaaswaal worden ongeveer 120 woningen gebouwd door ontwikkelcombinatie Novaform en Gebr. Hooghwerff B.V. Fase 1 bestaat uit beneden-/bovenwoningen, rijwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen.

Inwonerswerkgroep Wonen en Voorzieningen

“Dit nieuwbouwplan is in nauw overleg met de inwonerswerkgroep Wonen en Voorzieningen tot stand gekomen. Daarom sluit het goed aan bij de woonwensen van de Klaaswalenaars om in het eigen dorp te kunnen starten en door te stromen op de woningmarkt. Dit is goed voor de vitaliteit van het dorp”, vertelt wethouder Robin Heij. “Het is een mooi gevarieerd plan met veel aandacht voor duurzaamheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie op een landelijke plek aan de rand van  Klaaswaal”, vervolgt wethouder Heij.

Biodiversiteit

De buitenruimte en de woningen worden met respect voor het milieu en oog voor de toekomst gebouwd. Om de biodiversiteit te verbeteren bestaat het openbaar gebied straks uit een mix van gazongrassen, ruige bloemrijke graslanden en gebieden met heesters/struikgewassen en bomen. Dit zorgt ervoor dat verschillende dieren hier kunnen eten en schuil- en nestplekken vinden. 

Leo Hooghwerff, directeur Gebr. Hooghwerff B.V.: “Mooi om te zien dat er weer nieuwbouw komt in Klaaswaal: van starterswoningen tot vrijstaande woningen. En dit in een groene wijk waar de ‘oude’ perenboomgaard behouden blijft.”

Duurzaam en klimaatbestendig bouwen

De beneden- en bovenwoningen in Blom worden energieneutraal. Dat betekent dat de woning over het jaar heen gemiddeld net zoveel energie opwekt als dat er nodig is voor verwarming en warm water. De eengezinswoningen in Blom worden nul-op-de-meter woningen. Dit betekent dat de woning naast de energie die nodig is voor verwarming en warm water, gemiddeld over het jaar, ook genoeg energie opwekt voor de apparaten in je huis.

Niels van Ginkel, directeur Novaform West: “Ik ben trots op dit mooie project met een mooie mix aan woningtypes. Dit maakt van Blom een plek voor iedereen. Er is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel door de natuurinclusieve inrichting van de buitenruimte als de woningen zelf. Alle woningen bouwen we energieneutraal of nul-op-de-meter.”

Planning Blom

Naar verwachting worden de eerste woningen eind volgend jaar opgeleverd. In december 2023 verwachten we met fase 2 in verkoop te gaan. Meer informatie is te vinden op www.blom-klaaswaal.nl en op onze website. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio