15.6 C
De Bilt

Ontdek de digitale wereld in een veilige omgeving en kom kennismaken met de Compaan

Voor ouderen die graag digitale vaardigheden willen opdoen, is er het project Compaan. Gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard bieden hen een jaar lang gratis een Compaan tablet aan om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Tijdens dit jaar worden zij ondersteund bij het gebruik van de tablet. Op dinsdag 17 mei organiseren wij een informatiebijeenkomst, waarin u kennis kunt maken met de tablet en meer informatie krijgt over het project. Komt u ook?

Compaan-project: veilig in de digitale wereld

In de Hoeksche Waard willen we een samenleving zijn waarin iedereen mee doet naar zijn of haar mogelijkheden. Soms kunnen die mogelijkheden uitgebreid worden, bijvoorbeeld door mensen te helpen digitaal vaardiger te worden. Daar zetten gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard zich de komende 2 jaar voor in met het Compaan-project.

Jaar lang gratis gebruikmaken van een tablet

‘In dit project kunnen ouderen een jaar lang gratis gebruikmaken van een Compaan tablet. Deze tablet (kleine computer met aanraakscherm) is eenvoudig in gebruik. In het jaar dat een oudere de tablet gebruikt, ondersteunen we hen niet alleen bij het gebruik. We geven hen met de tablet ook de mogelijkheid om digitaal contact te onderhouden met hun familie, vrienden en/of andere Compaan gebruikers online te ontmoeten’, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Welzijn en inclusieve samenleving).

Voor wie is de Compaan tablet?

De Compaan is voor ouderen die op dit moment geen toegang hebben tot digitale techniek of nog geen digitale vaardigheden hebben. De Compaan werkt eenvoudig en in een veilige omgeving. Ook voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met het gebruik van tablets. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de digitale wereld te leren kennen door o.a. interactieve spelletjes te spelen, foto’s te delen, muziek te luisteren en nieuws te lezen. Maar het leert de gebruiker ook om digitaal contact met familie, vrienden en kennissen te hebben (beeldcontact).

Heeft u interesse in de Compaan?

Wilt u de Compaan zelf gebruiken of kent u iemand die gebruik kan maken van de Compaan? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 17 mei aanstaande. U bent van 19.00 tot 21.00 uur van harte welkom in De Drie Lelies (Navikstraat 1 in Puttershoek). Tijdens deze avond krijgt u informatie over hoe de Compaan werkt en leert u zelf de Compaan te gebruiken. Daarnaast ziet u hoe u iemand kan ondersteunen als mantelzorger in het gebruik van de Compaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio