2 C
De Bilt

Vrachtwagendrama Nieuw-Beijerland eist 6 doden; 7 gewonden in ziekenhuis opgenomen

Nieuw-Beijerland – Hoe kon het gisteren zo mis gaan en hoe gaat het met alle gewonden in het ziekenhuis. Vragen over het drama met de Spaanse vrachtwagen, waar veel nabestaanden, omstanders familie en vrienden mee zitten. Inmiddels is gebleken dat 6 mensen bij het ongeval zijn omgekomen, waarvan 3 uit één familie. Ook zijn er 7 gewonden met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. Het verdriet, de bezorgdheid en vertwijfeling zijn groot in de kleine gemeenschap Zuidzijde, maar ook daarbuiten.

Chauffeur vrachtwagen was niet onder invloed

De chauffeur van de vrachtwagen, die er zelf ongedeerd afkwam, is gisteren door de politie aangehouden. Op het politiebureau is uiteraard gekeken of er mogelijk alcohol of drugs in het spel waren, maar de Spaanse chauffeur bleek niet onder invloed van middelen te zijn. Wel blijft hij vastzitten op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Ook Spaans bedrijf El Mosca diep geraakt door ongeval

Het Spaanse bedrijf El Mosca uit Molina de Segura, dat eigenaar is van de vrachtwagen en werkgever van de chauffeur is volgens diverse media diep geschokt en wil zo snel mogelijk meehelpen antwoorden te vinden. Zij kunnen pas morgen met hun chauffeur spreken, als deze een advocaat heeft.

Wit bestelbusje

Sommige getuigen zouden een wit bestelbusje gezien hebben die de vrachtwagen voorbij reed. Of het bestelbusje een rol heeft gespeeld in het drama laat de politie zich niet over uit. Wel is de bestuurder van het busje achterhaald en gehoord als getuige.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio