15 C
De Bilt

Start werkzaamheden van woningbouwproject Veerhaven in Hellevoetsluis

Na jaren van plannen maken, procedures doorlopen en voorbereidingen treffen is het dan eindelijk zover: de werkzaamheden voor woningbouwproject Veerhaven in Hellevoetsluis zijn gestart. Wethouder Peter Schop verrichtte op woensdag 28 september de symbolische eerste handeling.

100 woningen

Er komen in totaal honderd woningen in de Veerhaven, prachtig gelegen vlakbij het Haringvliet. Het plan kent een lange historie. Al rond het jaar 2005 werden de eerste serieuze plannen gemaakt om woningen te gaan bouwen op de plek waar vroeger de oude gasfabriek was gevestigd. Het bestemmingsplan is in 2014 gewijzigd naar ‘wonen’ gecombineerd met watersport gebonden bedrijvigheid.

Het duurde vervolgens nog een flinke tijd voor er een concreet en uitvoerbaar plan was. Tot de gemeente Hellevoetsluis in 2021 een overeenkomst sloot met ontwikkelaar BOwonen. Samen met RoosRos Architecten, beide afkomstig uit Oud-Beijerland, is het huidige bouwplan uitgewerkt. Afgelopen voorjaar werd de omgevingsvergunning verleend en inmiddels is meer dan 90 procent van de woningen verkocht.

Veel bouwen

Wethouder Peter Schop: “We moeten ontzettend veel nieuwe woningen bouwen om te voldoen aan de vraag die er is. Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is om dit langlopende project de afgelopen jaren van de grond te krijgen. Het is een prachtig plan geworden. De mensen die hier komen wonen, hebben straks een plek met een schitterend uitzicht over het water. En ook belangrijk: door het bouwen van deze woningen, komen er weer andere huizen vrij, voor mensen die ook op zoek zijn naar een huis in Hellevoetsluis. Die doorstroming op de markt is heel belangrijk. Daarom bouwen we in Hellevoetsluis huizen in allerlei soorten en prijsklassen, voor huurders en kopers.”

Dit jaar worden de voorbereidingen voor de bouw getroffen, en heel 2023 wordt in beslag genomen door bouwactiviteiten. De planning is dat de eerste huizen in het eerste halfjaar van 2024 worden opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio