15 C
De Bilt

Acties bij station: in één jaar 614 fietsen verwijderd!

Meppel – Op en rond het station geldt een (brom) fiets parkeerverbod. Alle (brom) fietsen dienen in de rekken of binnen de vakken geplaatst te worden. Zo niet, worden ze verwijderd. Op de dag van de opruimactie kunnen eigenaren van de verwijderde fietsen hun fiets tussen 13.00 en 17.00 uur kosteloos ophalen op de Gemeentewerf, Eekhorstweg 16 in Meppel.

Kwart fietsen wordt niet opgehaald

Veel van de verkeerd gestalde fietsen die de gemeente verwijdert rond het station, worden niet opgehaald. Echte stationsfietsen, maar ook goede fietsen. In 2018 werden bij het station 344 fout gestalde fietsen verwijderd; 252 daarvan werden
opgehaald door de eigenaar. De gemeente bewaart de verwijderde fietsen 13 weken. Fietsen die niet worden opgehaald door de eigenaar worden daarna verkocht aan erkende handelaren.

Fietswrakken

Naast goede fietsen verwijderde de gemeente in 2018 ook 270 fietswrakken bij het station. 112 daarvan zijn door het Leer Werk Centrum opgeknapt voor het goede doel.

Fiets kwijt?

Bent u uw fiets kwijt en wilt u kijken of uw fiets er tussen staat? Kom dan op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur langs op de Gemeentewerf, Eekhorstweg 16 in Meppel. Neem uw fietssleutel en uw legitimatiebewijs mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio