2.8 C
De Bilt

De Wolden kiest voor talent

De Culturele Prijs van gemeente De Wolden wordt dit jaar door wethouder Albert Haar uitgereikt op 27 september, tijdens de bijeenkomst “Bouwen aan talent”. Luk Dewulf, expert op het gebied van het stimuleren en koesteren van talent, verzorgt daarbij een inspirerende lezing over het herkennen en ontdekken van talent.

Wat is talent?

Dewulf gaat in op wat talent is en hoe je talent kunt ontdekken en herkennen. Als je iets doet wat je zelf heel erg leuk vindt, is dat voor jou een talent. Door te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, krijg je een positiever zelfbeeld en veel meer veerkracht en zelfvertrouwen. De methode van Luk Dewulf wordt in het onderwijs al breed ingezet en veel kinderen blijken daar enorm van te profiteren.

Culturele Prijs De Wolden

Als kers op de culturele taart reikt tijdens deze bijeenkomst wethouder Albert Haar de Culturele Prijs 2022 uit. Sinds 2018 wordt deze prijs elk jaar uitgereikt als stimulans voor de vele actieve inwoners, verenigingen en organisaties die cultuur in De Wolden vormgeven. De prijs wordt afwisselend toegekend door een vakjury en een publieksjury. Dit jaar was de vakjury aan de beurt en de keuze zal niet gemakkelijk zijn geweest. Genomineerd zijn immers (in willekeurige volgorde):

  • Ons Kindertheaterfestival
  • Wolder Woorden: verhalen, gedichten en liedjes uit De Wolden
  • Museumboerderij De Karstenhoeve – Boerendrokte
  • Crisis Cross
  • Art-to-go
  • Boek Marijn O’Hanlon: “Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse”
  • Brinkfestijn Ruinen
  • Bijzonder Klimaat

“Bouwen aan Talent” vindt plaats in de Poort van Ruinen en begint om 19.15 uur. De Culturele Prijs 2022 wordt uitgereikt om 20.45 uur. Meer informatie over de genomineerden en over het uitgebreide cultuurprogramma van De Wolden, Culturele gemeente van Drenthe 2023/2024, vindt u op cultureeldewolden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio