9.4 C
De Bilt

Duurzaamheidssubsidie voor starters kan weer aangevraagd worden

Sinds 2014 kunnen starters op de woningmarkt in De Wolden subsidie aanvragen om hun woning te verduurzamen. Het budget dat voor deze subsidie beschikbaar was gesteld, is inmiddels volledig opgebruikt. Maar vanwege het succes van de regeling heeft de raad in het Actieplan Klimaat & Energie 2021 – 2024 opnieuw voor vier jaar € 20.000 per jaar beschikbaar gesteld. De nieuwe verordening is eind december door het college vastgesteld en ingegaan op 2 januari 2023, waardoor het nu weer mogelijk is om de subsidie aan te vragen.

Lagere energielasten voor starters

De gemeente De Wolden wil met de duurzaamheidssubsidie starters stimuleren hun eerste koopwoning te isoleren of te investeren in energieopwekkende maatregelen, zoals HR++(+) glas of gevelisolatie. Starters kunnen zo hun energielasten en dus ook hun woonlasten verlagen.

Voorwaarden stimuleringsregeling

De regeling vergoedt 30% van de investering. Daarvoor geldt dat de gemeente een minimale subsidie van 1.000 euro en een maximale subsidie van 5.000 euro verstrekt. De regeling is stapelbaar met subsidies van het Rijk en de provincie die gericht zijn op energiebesparing en woningverbetering.

Om in aanmerking te komen voor deze stimuleringsregeling moet de woning zijn gekocht na 31 december 2021. Het aankoopbedrag van de woning mag niet meer bedragen dan 250.000 euro (exclusief kosten koper) en de woning moet zijn gebouwd voor 1 januari 2006.

Meer informatie

De duurzaamheidssubsidie is tot en met 31 december 2026 aan te vragen.  De uitvoering van de subsidieregeling wordt gedaan door de Uitvoeringsorganisatie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Meer informatie over de regeling en het bijbehorende aanvraagformulier vindt u op de website van het SNN: snn.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio