15.7 C
De Bilt

Eigenaren keten aangesproken door gemeente Meppel

Meppel – Eigenaren van zogenaamde drankketen of hokken zijn aangesproken door de gemeente Meppel. Afgelopen maandag zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd door de regering in verband met het Coronavirus. Met de nieuwe maatregelen zijn er ook consequenties voor de keten. Dit betekent dat een keet valt onder een huishouden en daarmee mogen er maximaal 3 bezoekers in de keet komen, buiten de keet mag maximaal een groep gevormd worden van 4 personen. Deze maatregelen komt dus bovenop de maatregelen zoals die al eerder gelden.

Maatregelen voor keten

  • Bezoekers binnen zitten op vaste plekken en moeten zich van te voren via whatsapp aanmelden zodat er toch niet te veel bezoekers binnen zijn. Alles met 1,5 meter afstand
  • Bezoekers buiten zittend buiten op een stoel, ook hiervoor geld aanmelden via Whatsapp. Alles met 1,5 meter afstand.
  • Vooraf checken bij de bezoekers of zij en hun huisgenoten gezond zijn
  • Barkrukken/ stoelen op 1,5 meter neerzetten en die blijven staan
  • Bezoekers desinfecteren hun handen bij binnenkomst en na elk toilet bezoek
  • De keet wordt na elke avond ontsmet
  • De keet wordt voldoende geventileerd door ramen/deuren open te zetten.
  • Als je buiten zit, houd dan rekening met de buren en de buurt. Het geluid kan ver dragen

Ontmoetingsplek met afstand

De gemeente vindt het belangrijk dat de beheerder van de keet zich aan deze afspraken houdt om ervoor te zorgen dat de keet de komende tijd ook gebruikt kan worden als ontmoetingsplek. Daarom ontvangen alle keten deze week een brief van de gemeente waarin de RIVM maatregelen, geldende voor keten, worden uitgelicht.
Samen met betrokkenen, zoals jongerenwerk, dorpsvereniging, kijkt de gemeente volgende week welke signalen voortkomen uit de brief. De daaropvolgende week kunnen, als hiertoe aanleiding is, bezoeken worden afgelegd door de boa’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio