13.1 C
De Bilt

Fiets- en voetgangerstunnel Nieuwveense Landen dichterbij

Meppel – Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een veilige fiets- en voetgangerstunnel te realiseren tussen de wijk Nieuwveense landen en het centrum van Meppel. Deze rechtstreekse verbinding is belangrijk voor de bereikbaarheid vanuit Nieuwveense Landen en Nijeveen met de Meppeler Binnenstad. Naar verwachting worden de plannen in de gemeenteraad van maart of april behandeld.

Combineren bereikbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming

Verbetering van de bereikbaarheid van Meppel is als speerpunt in het collegeprogramma 2018-2022 benoemd. Een rechtstreekse en veilige fiets- en voetgangersverbinding draagt hier aan bij. De provincie Drenthe wil de verkeersveiligheid en doorstroming van de N375 verbeteren.

“Verkeersveiligheid staat bij ons voorop. De provincie hecht aan de veiligheid van onze weggebruikers en de doorstroming op de N375. Ik ben dan ook blij met de gekozen oplossing en de reconstructie van de rotonde Watertoren. De realisatie van de fiets- en voetgangerstunnel zorgt voor een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers.”, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “We zijn heel blij met deze ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming. Met de fiets- en voetgangerstunnel en de andere aanpassingen, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Dit is een prima oplossing voor een toekomstbestendige verkeersontsluiting voor Nieuwveense Landen, Nijeveen én de binnenstad van Meppel. Complimenten voor de samenwerking met de Provincie Drenthe.”

Locatie fiets- en voetgangerstunnel

De fiets- en voetgangerstunnel is geprojecteerd onder de huidige rotonde Watertoren. De rotonde wordt iets verhoogd en opgeschoven in oostelijke richting. Om de doorstroming op de N375 te verbeteren wordt ook een bypass op de rotonde gerealiseerd.

De provincie verbindt hieraan de voorwaarde dat de gemeente tegelijkertijd een ontsluitingsvariant voor Nieuwveense Landen aanlegt. Deze ontsluiting voorziet tevens in de omleiding van het wegverkeer tijdens de werkzaamheden aan het knooppunt Watertoren. Hoe de ontsluitingsvariant er uit komt te zien moet nader worden uitgewerkt en wordt op een later moment ter besluitvorming aan de raad voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio