16.4 C
De Bilt

Gemeentebelangen draagt Rudi Hooch Antink voor als kandidaat wethouder

Binnen Gemeentebelangen De Wolden is gezocht naar een opvolger voor de vrijkomende plek. Wij zijn blij dat Rudi ooch Antink bereid is gevonden om deze taak te vervullen.

Rudi Hooch Antink

Rudi Hooch Antink kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen veel voorkeursstemmen en kon hierdoor zijn plek innemen in de raad. Wegens zijn werkzaamheden in het algemeen bestuur van het waterschap heeft hij hier vanaf gezien. Voor Gemeentebelangen Drenthe~Overijssel is hij vier jaar actief geweest in het waterschap, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter.

Momenteel is Rudi melkveehouder in Koekange. Zijn beide zonen zullen de werkzaamheden op de boerderij op zich nemen, zodat hij zich fulltime kan inzetten voor het wethouderschap in De Wolden. “De koeien komen even op een tweede plek”, aldus Rudi.

Rudi Hooch Antink. Foto: Gemeentebelangen De Wolden

Gerrie Hempen, de andere wethouder van Gemeentebelangen: “Rudi is een echte bruggenbouwer. Bij het samenvoegen van de brandweerposten de Wijk en Koekange heeft hij dit laten zien. Nu zet hij zich in voor Duurzaam Boeren Drenthe, om de verbinding tussen de melkveehouders en de provincie tot stand te brengen”.

Rudi Hooch Antink. Foto: Gemeentebelangen De Wolden

Op velerlei manieren toont hij zijn betrokkenheid bij De Wolden. Zo is hij ook voorzitter van de ondernemersvereniging in Koekange.

Ank van der Ziel, voorzitter van Gemeentebelangen: “Met Rudi als nieuwe wethouder naast Gerrie zie ik een mooi duo dat laagdrempelig de contacten tussen inwoners en politiek verder gaan verbeteren. Egbert van Dijk kan zich met zijn lokaal en onafhankelijke achtergrond nu voor 100% gaan inzetten als gedeputeerde voor Drenthe”

Voor de benoeming van Rudi Hooch Antink als wethouder is nog wel de instemming van de raad nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio