13.3 C
De Bilt

Herinrichting Prinsenplein van start

Maandag 14 november 2022 gaf wethouder Robin van Ulzen het startschot voor de herinrichting van het Prinsenplein in de binnenstad van Meppel. Het plein wordt een groene, autoluwe plek in de binnenstad waar ruimte is voor de voetganger. Wethouder Robin van Ulzen: “Met de herinrichting van het Prinsenplein gaat een langverwachte wens in vervulling. Na de werkzaamheden zien we hier een groen, aantrekkelijk plein waar het goed vertoeven is. Een gebied wat gezelligheid aantrekt, waar de voetganger de ruimte krijgt om van de stad te genieten, mét een mooie verwijzing naar het scheepvaartverleden van onze stad.“

Meppeler Praam

De Meppeler Praam diende als inspiratie voor het ontwerp van het Prinsenplein. Het Oost-Nederlandse platbodemschip werd begin 1900 speciaal ontworpen voor de wateren van Meppel, voor het vervoer van ontelbare ladingen turf. Deze turfpramen voeren ook over de Prinsgracht naar de Groenmarkt om daar hun goederen uit te laden. Een deel van deze gracht is het huidige Prinsenplein. Met het nieuwe ontwerp wordt duidelijk verwezen naar de rijke Meppeler scheepshistorie.

Werkzaamheden Prinsenplein gefaseerd uitgevoerd

De werkzaamheden worden opgedeeld en per gebied uitgevoerd. De aannemer is al begonnen met het verwijderen van asfalt op de rijbaan van de Kromme Elleboog. Deze wordt gestraat met gebakken straatstenen. De weg krijgt hierdoor dezelfde uitstraling als de rest van de binnenring.

Tegelijkertijd starten de werkzaamheden aan het Prinsenplein. De aannemer begint met het verwijderen van de bomen en start met het vervangen van het brandriool. Meer informatie over (de fasering van) de werkzaamheden vindt u op: www.meppel.nl/centrum. Aannemer Otten Infra voert de werkzaamheden uit.

Bereikbaarheid en bevoorrading tijdens de werkzaamheden

De bereikbaarheid te voet binnen het gebied blijft gegarandeerd. De parkeergarage Kromme Elleboog blijft bereikbaar. Wij vragen iedereen hiervan zoveel mogelijk gebruik te maken. Tijdens de werkzaamheden geldt er een fietsverbod op het Prinsenplein en is het parkeren van de fiets niet mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio