19 C
De Bilt

Jan van ’t Zand fietsambassadeur De Wolden

Woensdag 16 november heeft wethouder Egbert van Dijk voormalig wethouder Jan van ’t Zand gevraagd fietsambassadeur voor De Wolden te worden. Jan fiets zelf ook graag en is altijd betrokken geweest bij de wielersport in onze gemeente.

Drenthe fietsprovincie

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. In Drenthe ligt er meer dan 1700 kilometer aan fietspaden en ook in De Wolden leggen we nog elk jaar nieuwe fietspaden aan. Ook de komende jaren gaan we (ontbrekende) stukjes fietspad aanleggen en proberen we waar mogelijk aan te sluiten op fietsnetwerken in de ons omliggende gemeenten.

Jan van ’t Zand echte fietsliefhebber

Naast het recreatief fietsen gebeurt er ook veel op sportief gebied in onze provincie. In 2023 worden er mooie evenementen georganiseerd, o.a. de Ronde van Drenthe, het EK wielrennen en het Nederlands Kampioenschap Streetrace in Ruinen. Wethouder Egbert van Dijk zegt: “Fietsen, zowel recreatief als sportief, is belangrijk voor Drenthe en voor De Wolden. Jan van ’t Zand is een echte fietser en met zijn netwerk in de sport is er geen betere ambassadeur voor de fiets denkbaar in onze gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio