13.2 C
De Bilt

Laatste deel wandelnetwerk De Wolden officieel geopend

Ruinen – Op vrijdag 3 september is in Ruinen het derde en laatste deel van het wandelnetwerk in de gemeente De Wolden officieel geopend door initiatiefnemer Johan van den Berg, gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink, wethouder Gerrie Hempen-Prent en voorzitter van Recreatieschap Drenthe Robert Kleine.

Met de realisatie van het wandelnetwerk in Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen, Echten, Ansen en buitengebied is gemeente De Wolden voorzien van een gemeentedekkend netwerk op basis van 325 knooppunten en 1.000 km aan wandelplezier.

Vrijheid en flexibiliteit

Vrijheid en flexibiliteit kenmerken het wandelnetwerk. Op basis van de knooppunten wandel je gemakkelijk een uurtje, of stippel je langere tochten uit. Het netwerk bestaat voornamelijk uit onverharde paden door het afwisselende en cultuurhistorische landschap van de gemeente De Wolden. De paden lopen langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden. Het netwerk is zoveel mogelijk aangelegd over bestaande wandelroutes en dorpsommetjes om een wildgroei aan borden te voorkomen en er is een goede aansluiting op het netwerk van Overijssel gerealiseerd.

Wandelnetwerk

Wethouder Gerrie Hempen-Prent: “Het wandelknooppuntennetwerk heeft wandelen dicht bij huis laagdrempeliger gemaakt. Ondernemers in De Wolden kunnen nu heel eenvoudig wandelarrangementen ontwikkelen, wat weer een boost geeft aan onze lokale economie. We zijn de vrijwilligers daarom zeer dankbaar dat zij het initiatief hebben genomen tot realisatie van het wandelnetwerk in onze gemeente”.

Gedeputeerde Henk Brink: “Het wandelnetwerk biedt naast kwaliteit en beleving voor de wandelaar ook nieuwe kansen voor Drentse ondernemers. Zo maken we Drenthe nog aantrekkelijker voor inwoners, bezoekers en ondernemers. En realiseren we onze ambitie om van de Drenthe dé wandelprovincie van Nederland te maken”.

Samenwerking en financiën

Johan van den Berg heeft destijds het initiatief genomen om de laatste fase van het wandelnetwerk in De Wolden te realiseren. Een werkgroep van vrijwilligers heeft, in overleg met de grondeigenaren en belangenorganisaties, de tracés van het netwerk bepaald. Recreatieschap Drenthe heeft de routeborden en palen geplaatst. Het wandelnetwerk is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, gemeente De Wolden, Stichting Ruinen 1865 en Recreatieschap Drenthe.

Wandelen via het netwerk

Wil je wandelen via het knooppuntennetwerk? Koop dan bij de lokale Tourist Info kantoren een wandelkaart of plan je route digitaal via recreatieschap.nl > plan je wandelroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio