27.9 C
De Bilt

Mandenmakerspark: Nieuwe naam park Nieuwveense Landen

Meppel – Op 31 januari heeft het College officieel de naam Mandenmakerspark vastgesteld voor het nieuw aan te leggen park in Nieuwveense Landen. Voor de naam van het park, dat met de inbreng van omwonenden en leerlingen van het Technasium Dingstede is vormgegeven, was een prijsvraag uitgeschreven. Uit meer dan 100 inzendingen is de naam Mandenmakerspark gekozen. Bettie van Es-Klaver bedacht de nieuwe naam en kreeg uit handen van wethouder Van Ulzen haar prijs uitgereikt.

Mandenmakerspark

“Nee, deze naam verwijst niet naar een bekende keukenboer, maar naar het ambachtsverleden van onze stad.” lacht wethouder Van Ulzen. “Mevrouw Van Es-Klaver had zich goed verdiept in de geschiedenis van het gebied, waar langs de slootkanten twijgwilg werd geteeld dat jaarlijks werd verkocht aan de Meppeler mandenmakers.” In de wijk Nieuwveense Landen verwijzen diverse straatnamen naar het handels- en ambachtsverleden van de stad. Daar sluit dit park nu mooi bij aan.

Prijsvraag voor nieuwe naam

‘Boombos’ was de projectnaam voor dit park, omdat het bedrijf Boom B.V. het initiatief had genomen voor de ontwikkeling ervan. In september en oktober 2022 konden inwoners suggesties voor de naam van het park inzenden. Ruim 100 inzendingen met suggesties voor een nieuwe naam kwamen bij de gemeente binnen. Mevrouw Van EsKlaver was blij verrast toen ze het bericht kreeg van de gemeente. Haar inzending leverde haar naast een mooie bos bloemen, een Meppelpas op ter waarde van 50 euro.

Start aanleg park/Aanleg gestart

Vorige week is de aannemer gestart met de grondwerkzaamheden voor de aanleg van het park. Het bedrijf Boom B.V., laboratoriumleverancier uit Meppel, heeft ter gelegenheid van haar 125 jarig jubileum een behoorlijk aantal bomen en jonge aanplant namens haar klanten gedoneerd. Ook de provincie Drenthe draagt bij met een subsidie
waarmee extra bomen worden aangeplant. Dankzij hen en de inzet van Landschapsbeheer Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe ligt er in het voorjaar een mooi nieuw mandenmakerspark waar het voor alle leeftijden aangenaam vertoeven is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio