17.2 C
De Bilt

Meppel in 1 dag schoon

Op vrijdag 15 maart wordt voor de derde keer ‘Meppel in 1 dag schoon’ georganiseerd. Wethouder Jeannet Bos geeft samen met Meester Sander en Nico met z’n kliko om 09.00 uur het startschot bij Multifunctioneel centrum Het Erf om de gemeente blinkend schoon te maken. Iedereen kan meedoen aan deze actie om zwerfafval op te ruimen. Samen maken we de straten en plantsoenen van Meppel, Nijeveen en Rogat schoon voor een betere leefomgeving voor mens en de dier.

Zwerfafval en het milieu in Meppel

Waar mensen zijn, is afval. Naar schatting belandt 50 miljoen kilo afval per jaar in Nederland op straat. Plastic en sigarettenfilters vormen de grootste boosdoeners. Zo ook in Meppel, dus is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. “Een uitstekende actie om het zwerfafval in onze gemeente op te ruimen,” vindt Jeannet Bos. “Het is jammer dat dit nodig is, maar ik ben blij dat het gebeurt. Zwerfafval vervuilt de leefomgeving en het trekt ongedierte aan. Het is zeker een ongewenste situatie als bijvoorbeeld spelende kinderen en dieren hiermee in aanraking komen. Door de hele gemeente heen staan genoeg afvalbakken om afval weg te gooien. Maak daar gebruik van, zodat we samen kunnen leven in een nette en schone omgeving.”

Samen aan de slag voor het goede doel

De leerlingen van tien basisscholen in Meppel en Nijeveen en de brugklasleerlingen van CSG Dingstede en het Terra College steken in ieder geval de handen uit de mouwen om de gemeentein 1 dag schoon te krijgen. Bent u enthousiast en wilt u meehelpen? Iedereen kan zich inschrijven via www.in1dagschoon.nl/meppel. Drie dagen van tevoren krijgt u te horen in welk stukje van de gemeente Meppel u aan de slag kunt.

Goed doel

Download dan wel de Rubbiz-app en maak met deze app foto’s van het afval dat u verzamelt. Voor iedere foto gaat €0,11 naar een goed doel van eigen keuze. Bijvoorbeeld de eigen school of een lokaal duurzaam initiatief. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.in1dagschoon.nl/meppel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio