10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Meppel prolongeert titel als Fairtrade gemeente

Meppel – Meppel is ook de komende twee jaar een Fairtrade Gemeente. Meppel voert de titel al vanaf maart. In december vroeg de Werkgroep Fairtrade Meppel voortzetting van deze titel aan. De landelijke jury vindt dat Meppel voldoet aan de criteria van de campagne. De jury is lovend over de verschillende activiteiten die de werkgroep organiseert en onder de indruk dat het aantal winkels, supermarkten en horecabedrijven nog steeds toeneemt. Een felicitatie voor alle deelnemers in de campagne. En een uitnodiging aan iedereen om de campagne te ondersteunen.

Wat is een Fairtrade Gemeente?

In een Fairtrade Gemeente besteden allerlei bedrijven en instellingen aandacht aan fairtrade. Dat staat voor ‘eerlijke handel’. Met het kopen van fairtrade producten helpt
u boeren in ontwikkelingslanden aan een leefbaar loon en betere toekomstmogelijkheden.

Wat gebeurt er met uw textiel?

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er met uw oude kleding of textiel gebeurt die u naar de textielcontainer brengt? Er zit nu een tijdelijke sticker op de containers met een QR-code die u kunt scannen met de camera van uw mobiel of een QR-code reader app. U komt op de website van textielinzamelaar Sympany terecht waar staat wat er met uw oude kleding gebeurt.

Nieuwe partners

Het aantal winkels en horeca met fairtrade producten breidt nog steeds uit. Nieuw in de campagne zijn onder andere kledingwinkel Leef! in de Hoofdstraat en restaurant Sukade. Wist je dat ook bij boekhandel Riemer Barth volop fairtrade chocolade te
koop is? En dat je in de Vodafone winkel als klant fairtrade thee kunt drinken? Bij de tankstations in Meppel vind je onder ander Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s ijs. Ook dat is fairtrade. Naast bedrijven die fairtrade producten verkopen, zijn er ook veel instellingen die fairtrade producten gebruiken. Natuurlijk de gemeente, maar ook bedrijven als RENDO en Waterschap Drents Overijsselse Delta. En scholen als KC Stadskwartier en Het Kompas.

Fairtrade feestje bij SVN’69

Voetbalvereniging SVN’69 gebruikt al meer dan 10 jaar fairtrade producten, zoals fairtrade koffie, thee, suiker, koekjes, bananen en chocolade. Omdat deze vereniging zo enthousiast is, heeft de werkgroep besloten hier een feestje te organiseren. Iedereen die mee heeft geholpen de titel te verlengen is uitgenodigd. Maar ook belangstellenden zijn van harte welkom. Het feestje is zaterdag 2 maart van 14.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via postbus@meppel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio