13.1 C
De Bilt

Micha Knol wint receptenwedstrijd Kindermenu 2.0

Meppel – Kinderen uit Meppel hebben voor de vierde keer meegedaan met dé receptenwedstrijd van Drenthe: kindermenu 2.0. De kinderen stonden voor de uitdaging om een creatief en gezond recept te bedenken. 15 kinderen streden mee voor de winst in de gemeente Meppel. Wethouder Jeannet Bos reikte 8 juli een kookboek uit aan winnaar Micha Knol voor zijn gezonde, monsterlijke pannenkoek.

winnaar receptenwedstrijd

Een griezelige groene pannenkoek van spinazie, met tomaten als ogen en tanden van champignons. Met deze inzending wint Micha een kookworkshop voor acht personen, die wordt gegeven door de chefkok van de Liberté. Ook ontvangt hij het kookboek met daarin zijn bedachte creatie.

Aanwinst voor iedere menukaart

De jury, bestaand uit de eigenaar van restaurant de Liberté, wethouder Sport en de JOGG regisseur van Meppel, heeft uit de inzendingen de Monsterpannenkoek verkozen tot het meest creatieve, gezonde, betaalbare en lekkerste gerecht.

Wethouder Jeannet Bos: “Micha maakt met deze pannenkoek gezond eten heel leuk. De creativiteit waarmee hij gezonde groenten heeft verwerkt in zijn recept, sprak de jury erg aan. Geef toe, welk kind wil nu geen monsterpannenkoek eten? En het is nog gezond ook. Deze pannenkoek is een aanwinst voor iedere menukaart.”

Programma Kindermenu

Kindermenu 2.0 is een programma vanuit JOGG. JOGG staat voor Gezonde jeugd Gezonde toekomst. Het doel van de wedstrijd is om jongeren te betrekken bij gezond eten en een lekker én gezond kindermenu op de kaart te krijgen.

Samen met de Provincie Drenthe zijn per gemeente recepten verzameld en het resultaat: een prachtig kookboek met alle winnende recepten. Het boek is online te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio