9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Michelle Stummel ambassadeur JOGG

De Wolden – Michelle Stummel, tweevoudig Nederlands kampioen Para-cycling, is benoemd tot JOGG-ambassadeur. Met de lokale integrale JOGG-aanpak willen gemeenten een stijging van het aantal jongeren op gezond gewicht realiseren.

JOGG onder de aandacht brengen

Samen met wethouder Mirjam Pauwels (JOGG) werd de overeenkomst in een klaslokaal op obs ‘Het Groene Hart’ in Zuidwolde ondertekend. “Ik ben erg blij met de JOGG-ambassadeurs in De Wolden. Deze “bekende Woldenaren” kunnen veel betekenen om JOGG onder de aandacht te brengen, maar ook om kinderen (en hun ouders) te vertellen waarom de gezonde keuze, de beste keuze is. Michelle is een landelijk bekende wielrenster waar kinderen tegenop kijken en naar luisteren. Hopelijk kan zij op deze manier en steentje bijdragen aan de vitaliteit van veel (ook oudere) jongeren.”, aldus Mirjam Pauwels. Michelle zal als eerste twee MTB-clinics gaan verzorgen voor “haar” school.

Wat is JOGG?

JOGG is de beweging waarbij iedereen in het dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met het bevorderen van gezond gewicht bij kinderen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf.

JOGG-ambassadeurs

De Woldense JOGG-ambassadeurs inspireren wethouders, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties en ondernemers om zich samen lokaal in te zetten voor meer sport en bewegen én aandacht voor gezonde voeding voor jongeren. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden.

De andere JOGG-ambassadeurs in De Wolden zijn Yvonne Schalk, Lamko Hulzebos, Rini Hut, Ina Alblas, Seb Benak, Machiel Morsink, Harold Wassink, Maaike Heus, Wouter Marinus en Michael Greeve.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio