15.7 C
De Bilt

Militairen en brandweerlieden trainen samen

Op woensdag 22 en donderdag 23 februari traint Defensie met een compagnie militairen van de luchtmobiele brigade uit Arnhem op twee plaatsen in De Wolden; rond en in de brandweerkazernes Ruinerwold en de Wijk/Koekange. Hierbij wordt geprobeerd een complexe situatie te creëren. Gemeente De Wolden geeft ruimte aan deze oefening omdat zij het belangrijk vindt dat militairen realistisch kunnen trainen.

Militairen in bootjes en jeeps

Op woensdagmiddag 22 februari komen zij met bootjes naar de kazerne Koekange/de Wijk. Op donderdagochtend rijden militaire jeeps Ruinerwold binnen en komen zij per helikopter aan. Op beide locaties begint de oefening met het ‘afgrendelen’ van de omgeving van de brandweerkazernes. Dit gebeurt met ongeveer negen open legerjeeps met daarin bewapend mannen en vrouwen.

Ook transporthelikopter ingezet

De openbare weg blijft hierbij toegankelijk. In een straal van ongeveer 50-250 meter rondom het de kazerne wordt de omgeving gecontroleerd op de aanwezigheid van ‘de vijand’. Als de situatie ‘veilig’ is, landt er in Ruinerwold op een stuk land in de buurt van de kazerne een transporthelikopter (chinook). Daaruit komen ongeveer 30 militairen. Zij ‘veroveren’ de kazerne. Hierbij zijn schoten hoorbaar zijn, maar wordt niets geraakt (losse flodders).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio