15 C
De Bilt

Stap voor stap naar een groenere gemeente: Tegeltaxi in Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen introduceert vanaf 21 mei een service om inwoners te ondersteunen bij het bevorderen van groen en duurzaamheid in de gemeente. Vanaf nu kunnen bewoners hun overtollige straattegels eenvoudig laten ophalen door de gemeente, dankzij de handige Tegeltaxi.

Ophaalservice

De gemeente Hoogeveen biedt een maandelijkse ophaaldienst aan op de derde dinsdag van elke maand, waarbij tegels worden verzameld. Inwoners kunnen hun tegels aanmelden via hoogeveen.nl/tegels-laten-ophalen voor de ophaaldag. Zorg ervoor dat de tegels klaarliggen op een handige locatie voor een kleine vrachtwagen.

Voordelen van meer groen

Het verminderen van tegels in straten en tuinen biedt aanzienlijke voordelen voor het klimaat. Regenwater kan direct in de grond worden opgenomen, waardoor overstromingen worden voorkomen en het riool minder belast wordt. Daarnaast zorgt meer groen voor verkoeling tijdens warme dagen, met klimplanten die de gevels en woningen koel houden in de zomer.

Inheemse planten

Het kiezen van inheemse planten voor tuinen draagt bij aan de biodiversiteit en ondersteunt lokale ecosystemen. Deze planten zijn van nature aangepast aan de regio en bieden voedsel en schuilplaatsen voor insecten en andere dieren. Op de pagina “Inheemse planten” kunnen bewoners een lijst met geschikte planten vinden, evenals informatie over eventuele subsidies.

Elke tegel telt

Samen streven we naar een prettige omgeving met natuurlijke groen- en waterkwaliteit, wat niet alleen de biodiversiteit bevordert maar ook de gezondheid van iedere inwoner van onze gemeente ten goede komt. Groenvoorzieningen creëren een aangename woon-, werk- en ontmoetingsomgeving, waarmee we gezamenlijk bouwen aan leefbare wijken, dorpen en het buitengebied.

Hoogeveen neemt ook dit jaar deel aan het NK Tegelwippen en elke bijdrage aan het vergroenen van de stad wordt gewaardeerd. Maak gebruik van de Tegeltaxi en draag bij aan een groenere en duurzamere gemeente! Laten we samen werken aan een leefbare omgeving waarin natuur en mens harmonieus samenkomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio