14.5 C
De Bilt

Geweldige opbrengst met de sponsorloop voor het groene schoolplein voor pcbs De Regenboog

Hoogeveen – Basisschool De Regenboog heeft een geweldige mijlpaal bereikt dankzij het succes van hun sponsorloop voor het groene schoolplein. Op vrijdag 15 maart was het zover: de leerlingen hebben zich letterlijk in het zweet gewerkt en een fantastisch bedrag van maar liefst €6103,60 opgehaald!

Het schoolplein van De Regenboog bestaat nu vooral nog uit tegels, met ruimte om te rennen en te spelen, maar niet bepaald groen en gezellig. De school wil meegaan met de tijd en een groen schoolplein creëren. Een plek waar kinderen kunnen ravotten, ontdekken en spelen. Een schoolplein wat uitdaagt om te onderzoeken.

“We willen echt met het groene schoolplein een buitenlokaal creëren. Steeds meer leren we hoe de natuur een positief effect heeft op de zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit van kinderen”, zegt Bert Nijmeijer, directeur van De Regenboog. “Het groene schoolplein wordt niet alleen een speelparadijs, maar ook een leerschool voor duurzaamheid en natuurbehoud.”

Sponsorloop

De sponsorloop, omgedoopt tot ‘Ren je Rot’ voor het schoolplein, was een waar feest op vrijdagmiddag. De leerlingen hebben de benen uit hun lijf gerend en zijn daarbij flink aangemoedigd, en gesponsord, door familie, vrienden en buren. De steun uit de buurt was hartverwarmend en heeft geresulteerd in een fantastisch eindbedrag.

“We zijn mega trots op onze kinderen voor hun tomeloze inzet tijdens de sponsorloop”, vervolgde Bert Nijmeijer. “Het was echt een feest om te zien hoe ze zich hebben ingezet voor het groene schoolplein. Dit bewijst maar weer dat als we samen de handen uit de mouwen steken, we geweldige dingen kunnen bereiken!”

Nu gaat de school verder met het definitief maken van de plannen voor het schoolplein. Van de zomer gaat dan letterlijk de schop in de grond als de tegels er uit gaan.

Basisschool De Regenboog kijkt vol enthousiasme uit naar de verdere ontwikkeling van het groene schoolplein en bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio