8.9 C
De Bilt

Opvoeding: Wie heeft de leukste opa of oma?

De Wolden – Opa’s en oma’s zijn in veel gezinnen de stille kracht die het gezin draaiend houden. Bij het ene gezin als vaste oppas, bij het andere gezin door altijd klaar te staan om bij te springen waar nodig. Opvoeden doe je niet in je eentje en de rol van opa’s en oma’s is hierin vaak erg belangrijk. Hoog tijd om stil te staan bij de toegevoegde waarde van de opa’s en oma’s bij de opvoeding.

Week van de Opvoeding

Van 1 tot en met 7 oktober is het de Week van de Opvoeding met als thema ‘opvoeden is samenspel’. Een mooi moment om de opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten. Niet alleen de ouders zijn blij met opa en oma, de kinderen soms misschien nog meer. Hoeveel kindernummers gaan immers over het grote plezier dat opa en oma met zich meebrengen.

Fotowedstrijd

Om alle opa’s en oma’s op een leuke manier te bedanken dat ze er zijn, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een fotowedstrijd. Stuur de mooiste foto van opa of oma op en maak kans op een generatie fotoshoot.

Meedoen?

Stuur uw foto met toelichting voor 26 oktober naar info@cjgdewolden.nl. Van alle inzendingen in gemeente De Wolden wordt één mooiste uitgekozen. De winnaars van de fotoshoot worden rond 8 november bekend gemaakt.

Opvoeden, doe het niet in je ‘eendje’

Het thema tijdens de Week van de Opvoeding is dit jaar ‘opvoeden is samenspel’. Opvoeden is vaak erg leuk maar soms ook lastig. Voor de lastige momenten is het fijn om wat hulp te krijgen, bijvoorbeeld van familie, vrienden, school of het consultatiebureau. Daarom organiseert het CJG ook deze fotowedstrijd. Tijdens de Week van de Opvoeding ontvangen medewerkers van de consultatiebureaus en andere CJG-locaties een badeendje met de boodschap ‘opvoeden, doe het niet in je eendje’. Een uitnodiging om voor alle denkbare opvoedvragen contact op te nemen met het CJG. Kijk voor meer informatie op www.cjgdewolden-hoogeveen.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio