15.5 C
De Bilt

Roelof Pieter Koning nieuwe gemeentesecretaris De Wolden

Roelof Pieter Koning (43 jaar) uit Meppel wordt de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente De Wolden. Hij is nu nog districtshoofd voor de provincies Drenthe en Groningen bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Koning volgt Vanessa Gosselink op die 1 januari vorig jaar aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij gaat per 1 mei in De Wolden aan de slag. Ook wordt hij lid van de tweehoofdige directie van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO), de ambtelijke organisatie van beide gemeenten.

Roelof Pieter Koning

Konings hart heeft altijd bij de publieke sector en de politiek gelegen. Hij studeerde bestuurskunde aan de Thorbecke Academie, waarna hij verschillende functies heeft vervuld binnen de overheid. Vanaf 2006 was hij hoofd bedrijfsvoering en loco-gemeentesecretaris bij de buurgemeente Westerveld. Naast zijn werk is hij bijna twaalf jaar raadslid geweest van de gemeente Meppel. In 2014 werd hij daar wethouder, met onder meer wonen en ruimtelijke ordening in zijn portefeuille. Na zes jaar vertrok hij naar Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Gemeentesecretaris en directeur

Volgens burgemeester Inge Nieuwenhuizen heeft De Wolden met Roelof Pieter Koning een gemeentesecretaris en directeur in huis gehaald, die dankzij zijn werkervaring en politiek-bestuurlijke achtergrond de dynamiek van een ambtelijke organisatie en bestuur heel goed begrijpt. ‘Hij is ook een enthousiast mens, bij wie zakelijkheid en mensgerichtheid mooi met elkaar in balans zijn, waardoor hij weet te verbinden’, aldus burgemeester Nieuwenhuizen.

SWO

De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) is sinds 2015 de ambtelijke organisatie van beide gemeenten. De gemeenten hebben elk hun eigen gemeentesecretaris. De twee gemeentesecretarissen vormen samen de directie van de SWO. Konings collega in de SWO-directie is gemeentesecretaris Jelmer Mulder van Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio