3.2 C
De Bilt

Nieuwe staatnamen bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold

Woldweg, De Wiede Akker en Heuilaand zijn drie nieuwe straatnamen op bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten op voordracht van de straatnamencommissie en ondernemers in Ruinerwold. De straatnamen worden in het Drents geschreven als ode aan de Drentse taal. De gemeente zal de nieuwe straatnamen binnenkort met borden markeren.

Het bestaande deel van bedrijventerrein Hoge Akkers heeft de staatnamen Hoge Akkers en Westerweiden. Volgens de historische vereniging Ruinerwold zijn er geen veldnamen in dit gebied bekend. Op de veldnamen kaart wordt, per perceel aangegeven of het bouwgrond (akker), weiland of hooiland is.

Uitbreiding Hoge Akkers

De voorstellen voor nieuwe straatnamen zijn dan ook in het verlengde van de bestaande straatnamen gekozen. De nieuwe weg die Noord-Zuid loopt, vanaf Haakswold in het noorden naar de uitbreiding bedrijventerrein Hoge Akkers in het zuiden, krijgt de naam “Woldweg”. Hierbij verwijst Wold naar Haakswold en Ruinerwold.

De Wiede Akker

Voor de weg die rond het westen van de uitbreiding van het bedrijventerrein Hoge Akkers loopt is het voorstel om deze de naam “De Wiede Akker” te geven. De Wiede Akker begint in het noorden haaks op de Westerweiden en loopt eerst ten noorden, dan ten westen, en dan ten zuiden tot de kruising met de Heuilaand.

Vanaf de kruising Heuiland /De Wiede Akker, behoudt de weg tot de bocht in de Westerweiden de naam Westerweiden. De weg die Noord-Zuid loopt, midden in de uitbreiding van het bedrijventerrein, is genoemd naar het oude gebruik van de percelen in dit gebied Hooiland, op zijn Drents Heuilaand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio