9.6 C
De Bilt

Twee buitengewone oktoberactiviteiten voor senioren in gemeente Hoogeveen

In de komende maand oktober zijn er in de gemeente Hoogeveen twee bijzondere activiteiten voor senioren. Met als doel het stimuleren van sociale interactie en het luisteren naar de stem van onze senioren, organiseren gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk, en het Seniorenplatform Hoogeveen gezamenlijk een inspirerend evenement getiteld “Senioren aan Zet!” op 6 oktober in de Tamboer.

Senioren aan Zet! – 6 oktober

Deze dag staat in het teken van ontmoetingen en boeiende gesprekken. Verschillende gesprekstafels worden ingericht om senioren de gelegenheid te bieden hun gedachten te delen over wat er al gebeurt in de gemeente en wat er nog ontbreekt. Gespreksonderwerpen omvatten onder andere: wonen, vrije tijd, vervoer, sport en beweging.

Een Senioren Infomarkt met diverse stands zal aanwezig zijn, met onder andere informatie over sporten voor senioren, valpreventie door Sport Drenthe, SWW Hoogeveen, het Consumentenplatform Openbaar Vervoer Drenthe, Senior-zorgmakelaars, ANWB, en verschillende bedrijven die toerisme, recreatie, en vervoersmogelijkheden aanbieden. De officiële opening zal worden verzorgd door wethouder Niek Wind. Het programma is als volgt:

 • 9.30 uur: Inloop
 • 10.00 uur: Opening
 • 10.10 uur: Historische Vereniging: “Hoe seniorvriendelijk was Hoogeveen in 1900? Welke activiteiten werden er toen georganiseerd?”
 • 10.30 uur: Thema gesprekken:
 1. Wonen, vrijetijdsbesteding
 2. Sport en bewegen
 3. Vervoer, omgevingsverkeer
 4. Gezond leven
 5. Ontmoeting, meedoen en vrijwilligerswerk
 • 12.30 uur: Lunch
 • 13.15 uur: Danspaleis
 • 16.00 uur: Einde

Verkeerstheaterquiz “Hoe zat dat ook alweer” – 11 oktober

Op 11 oktober organiseert het Seniorenplatform Hoogeveen in samenwerking met het onderwijsadviesbureau Drenthe een Verkeerstheaterquiz met als titel “Hoe zat dat ook alweer?” Dit wordt een gezellige reis terug in de tijd, waar senioren in teamverband met leeftijdgenoten kunnen deelnemen. Deze bijeenkomst is gratis inclusief koffie, thee en lekkernijen en begint om 14.00 uur.

Gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk en het Seniorenplatform Hoogeveen kijken uit naar een maand vol inspirerende ontmoetingen en boeiende gesprekken en verwelkomt alle senioren om deel te nemen aan deze buitengewone activiteiten. Samen bouwen we aan een meer inclusieve gemeenschap voor senioren in Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio