5 C
De Bilt

VoorzieningenWijzer bespaart inwoners Meppel veel geld

Meppel – De VoorzieningenWijzer helpt inwoners van de gemeente Meppel om zo goed mogelijk gebruik te maken van regelingen, fondsen en vergoedingen. Medewerkers van Actium, Woonconcept, Welzijn MensenWerk en gemeente zoeken samen met inwoners wat ze kunnen besparen op vaste lasten als energie en telefoon.

In 2019 is al een proef gedaan met het inzetten van de VoorzieningenWijzer. Met succes, zodat uiteindelijk heel Meppel kan profiteren van de gezamenlijke inzet. Binnenkort wordt de VoorzieningenWijzer actief aangeboden aan mensen die binnen of naar Meppel verhuizen of die een bijstandsuitkering aanvragen.

Het levert echt veel geld op!

Alexander Habers van Woonconcept werkte in 2019 mee aan de proef: “We zijn begonnen in Ezinge. Dat was een groot succes. Honderd mensen deden mee. Elk huishouden bespaart sindsdien gemiddeld € 424 per jaar. Veel geld dus! Lang niet iedereen kent de beschikbare regelingen en fondsen. Velen zien op tegen het veranderen van energieleverancier. Door samen met inwoners de mogelijkheden te bekijken, blijft er geld over voor dingen die het leven mooi en leuk maken.”

Samenwerking instellingen helpt inwoners!

Paul van Os van Welzijn MensenWerk: “We gaan op bezoek bij mensen thuis. In coronatijd natuurlijk op een veilige manier. We kijken samen waar geld bespaard kan worden. Als het nodig is, helpen we bij het aanvragen van regelingen of het overstappen naar een voordeliger leverancier. Als iemand zich meldt bij de gemeente voor bijstand of schuldhulp, wordt meteen onze hulp aangeboden. Ook als mensen verhuizen naar een huurwoning, kunnen zij direct gebruik maken van de VoorzieningenWijzer.”

Het werkt echt!

Wethouder Henk ten Hulscher: “Samen met de mensen kijken we naar hun financiën. Ons doel is samen als instellingen je diensten en je deskundigheid aanbieden, eenvoudig en snel. Inwoners worden door de verhuurder of de gemeente actief uitgenodigd om mee te doen aan de VoorzieningenWijzer. Het kost je niets en het levert onmiddellijk veel voordeel op. Niemand in de gemeente Meppel hoeft zo teveel te betalen voor zijn vaste lasten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio