13.1 C
De Bilt

Website met voorzieningen voor peuters gelanceerd

Meppel – het consultatiebureau Icare, Welzijn Mensenwerk, basisscholen en voorschoolse voorzieningen zetten zich in om kinderen een goede start te geven. De organisaties willen de aandacht vestigen op de ontwikkeling van peuters en kleuters van 0 tot 6 jaar en het belang van de begeleiding die ze daarbij krijgen op een voorschoolse voorziening (instelling waarbij zowel peuterspeelzaal als kinderopvang wordt uitgevoerd). Om overzicht te bieden voor ouders welke mogelijkheden er zijn voor peuters is de website www.vvemeppel.nl gelanceerd.

De periode voor school is voor peuters erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Ze leren veel door te spelen. Door hierin structuur aan te brengen, bouwen de kinderen spelend en ontdekkend aan een stevige basis voor een goede start op de basisschool. Gemeente Meppel streeft ernaar dat peuters in Meppel naar een voorschoolse voorziening gaan.

Overzicht voor ouders
Ouders weten niet altijd waar ze terecht kunnen voor voorzieningen voor peuters. Om het overzichtelijker te maken, is in opdracht van de gemeente een website ontwikkeld: www.vvemeppel.nl. Op de website staan alle voorschoolse voorzieningen.

Ruime keuze voor ouders
Alle erkende voorschoolse voorzieningen in Meppel bieden educatieve programma’s aan. Ouders hebben hierdoor een ruime keuze. Ze kunnen kiezen voor een locatie in de buurt of een voorschoolse voorziening die hen het meest aanspreekt. De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het aanbod en houdt daar dan ook toezicht op.

Uniform overdrachtsformulier
Met de overgang van voorschoolse educatie naar de basisschool is van belang dat de school de aanpak doorzet en eventueel nog extra inzet pleegt op een bepaald aandachtsgebied van een kind. Daarom is een overdrachtsformulier ontwikkeld. Dit formulier stelt de school in staat te weten welke hulp een kind nodig heeft. Alle kinderen worden zo op dezelfde manier ‘overgedragen’ aan de basisschool.

Meer informatie
Meer informatie, adressen en het overdrachtsformulier is te vinden op www.vvemeppel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio