16.1 C
De Bilt

Wytze Spoelstra voorgedragen als griffier voor gemeenteraad van Meppel

Meppel – Wytze Spoelstra is door de werkgeverscommissie van de gemeenteraad van Meppel voorgedragen als raadsgriffier. De 31-jarige Spoelstra is nu nog plaatsvervangend raadsgriffier van de gemeente Steenwijkerland. Sinds mei van dit jaar is hij ook actief als interim-griffier in Meppel, waar hij raadsgriffier Femke Koekoek – van de Kolk opvolgde. Vanaf 1 oktober maakt hij definitief de overstap naar Meppel.

Ervaringen met Wytze Spoelstra al positief

Frank Perquin, voorzitter van de werkgeverscommissie van de gemeenteraad van Meppel, is blij met de voordracht: “Wytze brengt de gemeenteraad van Meppel de rust, kennis en kwaliteiten die nodig zijn om na wat personele wisselingen weer goede en gedegen ondersteuning te geven aan de Raad. Als griffier én samen met de hele griffie. De ervaringen met Wytze als interim griffier geven alle vertrouwen voor de toekomst.”

uc?id=1ZB5uRd3RL4 mRrRp6nZUP3
Wytze Spoelstra – Foto: gemeente Meppel

In korte tijd ervaring opgedaan

Spoelstra: ”Als raadsadviseur/plaatsvervangend griffier in Steenwijkerland heb ik in korte tijd ervaring opgedaan en van dichtbij mogen ervaren wat je voor de gemeenteraad kan betekenen. De afgelopen maanden heb ik deze ervaring al mogen inzetten voor de raad van Meppel als interim-griffier. Ik kan niet anders dan verheugd zijn met deze voordracht en ik kijk uit naar de verdere samenwerking.”

“Meppel volop in ontwikkeling”

Burgemeester Richard Korteland

Burgemeester Richard Korteland: “Meppel is volop in ontwikkeling. Spoelstra heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij graag bijdraagt aan de ontwikkeling van de raad. De ambitie en gedrevenheid van Wytze sluiten goed aan bij de uitdagingen die op de gemeenteraad afkomen.” De raad behandelt de voordracht tijdens de raadsvergadering van 30 september. Dat betekent dat Wytze Spoelstra per 1 oktober 2021 kan beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio