9.9 C
De Bilt

18-jarige Ouderkerker belt politie nadat hij zich in ondergoed buitensluit

Ouderkerk aan den IJssel – Soms heeft de politie ook eens iets aparts. Dit keer werd zij op zondagnacht rond 03.15 uur gebeld door een 18-jarige Ouderkerker die zijn huis niet meer in kon, aldus een bericht op RTVKrimpenerwaard. Vervelend daarbij was dat hij in zijn ondergoed in de tuin terecht was gekomen en de temperaturen nogal aan de frisse kant waren.

Geluk bij een ongeluk voor Ouderkerker

Hoe geluk bij een ongeluk soms samenvalt blijkt wel uit het verhaal van de jongeman. Op het moment dat hij besloot naar buiten te rennen, was dat omdat hij moest overgeven. Of dat het gevolg was van knap ziek zijn of een te gezellig feest de avond ervoor werd niet vermeld. Ook is onbekend waarom de tuin een betere optie leek dan het toilet.

Tot zijn grote pech viel de achterdeur achter hem dicht in het slot en kon hij niet terug naar binnen. Zijn ouders waren niet thuis en blijkbaar waren de buren ook geen optie. Tot zijn geluk had hij nog wel zijn telefoon meegenomen bij het overgeven. Ondanks dat de accu bijna leeg was (van de telefoon, red.), besloot hij in een wanhoopspoging dan maar de politie te bellen.

Politie dienstverlenend

De politie besloot toch ter plaatse te gaan, omdat de jongeman mogelijk onderkoeld kon raken. Eenmaal aangekomen hebben zij ervoor gezorgd dat hij weer zijn huis in kon. Hoe de agenten dat voor elkaar hebben gekregen wordt niet vermeld, maar wellicht zal er binnenkort een glaszetter aan het werk moeten. Ongetwijfeld heeft de jonge Ouderkerker nog als tip meegekregen dat een goede buur soms beter is dan een verre vriend en het achterlaten van een sleutel op een vertrouwd adres best een goede optie kan zijn.

De jonge Ouderkerker zal vast snel weer lekker onder de warme wol gekropen zijn, terwijl de agenten op weg konden naar een welverdiend kopje koffie of thee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio