16.6 C
De Bilt

2 aanhoudingen in onderzoek naar beschieting Acacia in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De politie heeft dinsdagmorgen twee personen uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de beschieting van een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel op 26 november 2022. Het gaat om een 51-jarige man en een 17-jarige jongen. Het onderzoek naar de beschieting(en) gaat door en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdag 26 november, even na 01:30 uur, wordt een bewoonster aan de Acacia wakker van een harde knal. Er blijkt op de woning te zijn geschoten en er is met graffiti op de deur geschreven. Niet voor de eerste keer wordt de woning aan de Acacia dat jaar beschoten. Gelukkig is bij geen van die beschietingen iemand gewond geraakt.

Dinsdag 24 januari heeft de politie twee Amsterdammers aangehouden. De 51-jarige werd in zijn woning aangehouden. De 17-jarige werd aangehouden in een justitiële jeugdinrichting. Op drie locaties hebben doorzoekingen plaatsgevonden. Een auto en meerdere mobiele telefoons zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij andere geweldsincidenten van afgelopen jaar.

Groot onderzoek na meerdere beschietingen

In juli van 2022 was de woning aan de Acacia ook al twee keer doelwit van beschietingen. Er werd een verband gezien bij een aantal andere aanslagen op woningen. Daarom werd toen een groot onderzoeksteam op de zaken gezet. De reeks aanslagen stopte en het team werd afgeschaald. Maar na de beschieting in november op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse en de beschieting aan de Acacia, maakte het onderzoeksteam een doorstart. Op verschillende woningen werden maatregelen genomen om meer aanslagen te voorkomen. De huizen aan de Acacia in Krimpen en de Gouwestraat in Spijkenisse werden bestuurlijk gesloten, de bewoners moesten een ander onderkomen zoeken. De aanhoudingen van afgelopen dinsdag zijn een resultaat van het doorgepakte onderzoek.

Meld misdaad altijd

De politie heeft via diverse programma’s, zoals Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond, aandacht gevraagd voor deze incidenten. In dit geval is er geen gouden tip binnengekomen, maar toch ontving de politie meerdere tips. Het melden van misdaad of verdachte situaties is essentieel in de onderzoeken van de politie. Soms kan een kleine gebeurtenis in uw omgeving, het missende puzzelstukje zijn in een groot onderzoek. Aarzel dus nooit om uw informatie met de politie te delen. Dat kan uiteraard ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

(Bron: Politie.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio