14.2 C
De Bilt

21-jarige opnieuw rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole N210 Lekkerkerk

Twee bestuurder mochten op donderdag 13 oktober hun rijbewijs inleveren bij de politie. Die controleerden in de avond op twee locaties op de N210 in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Voor beide locaties geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Twee bestuurders overschreden hierbij de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur. Een 32-jarige bestuurder uit Rotterdam raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 58 kilometer per uur te hard reed.

21-jarige man uit Berkenwoude in 3 jaar tijd 2 maal rijbewijs kwijt

Een 21-jarige bestuurder uit Berkenwoude raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 52 kilometer per uur te hard reed. Deze bestuurder, welke ook nog steeds een beginnende bestuurder was, raakte voor de tweede keer zijn rijcertificaat kwijt. Dat is best knap als je nog maar 3 jaar een rijbewijs voor de auto in bezit hebt.

Officier van Justitie beslist

Beide bestuurders moeten wachten op de beslissing van de officier van justitie voordat ze weer mogen rijden. De officier kan de rijbewijzen inhouden of teruggeven. Vaak wordt het rijvaardigheidsbewijs tenminste 2 maanden ingehouden. Beide bestuurders zullen zeer waarschijnlijk ook een flinke boete tegemoet kunnen zien.

Perkouwse bestuurder waarschijnlijk ook alle punten kwijt

De 21-jarige bestuurder heeft daarnaast waarschijnlijk zijn twee punten voor zijn rijbewijs (als beginnende bestuurder) verspild. Het CBR kan in zijn geval ook nog een onderzoek instellen naar zijn rijgeschiktheid. Alle kosten die hierbij horen zullen ook voor deze bestuurder zijn.

Meer informatie kan je vinden op de website van de Rijksoverheid hierover.

(Bron: Politie Basiseenheid Krimpenerwaard)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio