15 C
De Bilt

4 helden gehuldigd door burgemeester Krimpenerwaard voor reddingsactie bij pont

Burgemeester Bouvy-Koene huldigde samen met burgemeester Vroom op 9 februari vier helden. Op zaterdag 17 september 2022 redden zij door een snelle en heldhaftige actie de chauffeur en een passagier uit een zinkend taxibusje. Het busje raakte ’s avonds te water ter hoogte van de pont Kinderdijk – Krimpen aan de Lek. Door onbekende oorzaak reed de chauffeur de helling af. In het busje zat de 89-jarige mevr. Koolmees uit Nieuw-Lekkerland.

Redders op de pont

Het taxibusje begon snel te zinken. Leo Klop, schipper van de pont, zag het allemaal gebeuren en voer zijn pont direct richting het busje. Op de pont waren drie mannen aanwezig. Gerard Riksman, een passagier, sprong in het water en bracht de chauffeur en de oude dame met behulp van Johan Rosenbrand, kaartverkoper op de pont en Marvin Hendriks, ook passagier, op het droge.

Drie oorkondes en een zilveren medaille voor helden

Schipper Leo Klop, Johan Rosenbrand en Marvin Hendriks kregen alle drie een oorkonde. Marvin Hendriks uit Krimpen aan den IJssel, kreeg de oorkonde uitgereikt door burgemeester Vroom. Gerard Riksman krijgt een zilveren medaille met getuigschrift voor zijn heldenrol. Door deze heldhaftige reddingsactie zijn twee waardevolle levens gered.

Trotse burgemeester

Burgemeester Bouvy: ‘U maakt mij een trotse burgemeester. Niks is namelijk zo mooi als wanneer iemand iets doet voor een ander. En zeker als je er een leven mee red. Door uw actie bent u alle vier een voorbeeld voor onze inwoners”.

Van Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, was de heer Ernest Briët aanwezig om de helden te feliciteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio