11.6 C
De Bilt

Aannemer nieuwbouw sporthal De Meent en Schoonhovens College bekend

Voor de nieuwbouw van het Schoonhovens College en Sporthal De Meent, heeft de gemeente Krimpenerwaard BM Utiliteit B.V. (onderdeel van BM van Houwelingen B.V.) uit Hardinxveld-Giessendam aangewezen als aannemer. Deze aannemer begint in december 2023 met de bouw. De nieuwe gebouwen kunnen na de zomer van 2025 worden gebruikt. De buitenruimte wordt na de sloop van de school, begin 2026, opnieuw ingericht.

Beoordelingscommissie

De beoordelingscommissie bestond uit vertegenwoordigers van de gemeente waaronder de beheerder van de sporthal en de schooldirecteur van locatie Vlisterweg. Onder begeleiding van ICSadviseurs en Geurst & Schulze architecten heeft de commissie de inschrijvingen en plan van aanpak beoordeeld op een aantal criteria, waaronder kosten, kwaliteit en planning. BM Utiliteit B.V. is door de commissie als beste inschrijving beoordeeld.

Vitaal Vooruit!

Goede en gezonde onderwijshuisvesting en het combineren van scholen met andere maatschappelijke voorzieningen zijn ambities uit het coalitieakkoord Vitaal Vooruit! Wethouder Ria Boere: “Met deze nieuwe school is het Schoonhovens College klaar voor de ontwikkelingen in het zorg- en techniekonderwijs. Dit is een mooie aanvulling voor de regio.” De vernieuwing van de hal is ook een belangrijke stap vooruit voor de gemeente. “Deze moderne sporthal is straks een fijne plek waar jong en oud kan sporten. Zo willen we sport en bewegen stimuleren in de gemeente.”

Tijdelijke sporthal

In de tussentijd wordt er een tijdelijke sporthal gebouwd aan de Bergambachtstraat 9. Bij aanvang van het nieuwe seizoen kunnen de sportverenigingen hier gebruik van maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio