4.3 C
De Bilt

Aboutaleb sluit alle winkels in centrum wegens drukte

Rotterdam – De winkels gaan op slot in Rotterdam, zo laat het AD net in een artikel weten! Amper drie uur geleden publiceerde wij een artikel met een waarschuwing van Ahmed Aboutaleb, als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, om weg te blijven uit het centrum van Rotterdam, omdat anders alle shops gesloten moesten worden.

Te druk bij winkels

Het bleek bij de winkels in het centrum veel te druk te zijn geworden vanwege Black Friday. Blijkbaar konden veel mensen de koopjes niet weerstaan en veroorzaakte lange rijen, opstoppingen en gedrang in de binnenstad. “Een uiterst onveilige situatie in het terugdringen van het coronavirus”, aldus een woordvoerder.

Triest maar noodzakelijk besluit

Het besluit om de winkels te sluiten is triest, maar tegelijkertijd noodzakelijk. Mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden, maar ook aan het personeel van de winkels in het centrum moet gedacht worden. Daarnaast moet voorkomen worden dat er over 2 weken een derde golf aan besmettingen ontstaat, terwijl we nog lang niet uit de tweede zijn.

Onduidelijkheid over weekend

Omdat Black Friday tegenwoordig ook doorloopt in het weekend, zal in overleg tussen gemeente en politie bekeken worden of winkelen in enige vorm nog mogelijk is. Er kan ook besloten worden alles gesloten te houden. Zowel winkeleigenaren als de gemeente Rotterdam waren geschrokken van het gedrag van mensen, waarbij geen enkele rekening met elkaar of het besmettingsgevaar voor anderen werd gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio