Hartverwarmende actie van LC Domaine des Dames Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Dit jaar heeft LC Domaine des Dames haar Sinterklaasbijeenkomst anders ingevuld. Dit jaar geen dobbelspel, maar een actie voor de kinderen van de BlijeGift. Tijdens de clubavond zijn schoenendozen versierd en gevuld met leuke cadeautjes. Door alle Lions dames en diverse winkeliers uit de Krimpenerwaard zijn spelletjes, zoetigheden en tandverzorgingsartikelen gesponsord. De dozen hadden als bestemming de kinderen van de BlijeGift.

LC Domaine des Dames helpt BlijeGift

Stichting BlijeGift ondersteunt maandelijks gezinnen/alleenstaanden die NIET in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de Voedselbank. Deze gezinnen/alleenstaanden hebben zo’n € 20,- netto per maand meer te besteden boven de norm van de voedselbank die staat op € 230,- per maand.

Foto Stichting Blije Gift

Tussen de wal en het schip

Deze gezinnen/alleenstaanden komen daardoor ook NIET  in aanmerking voor de kledingbank, dierenbank, zodat de structurele armoede groter is. Gezinnen/alleenstaanden die 3 jaar ondersteuning hebben gehad via de voedselbank komen niet meer in aanmerking voor een voedselpakket. Hoge eigen bijdrage medicijnen, dan geen pakket. Waar kan je dan nog aankloppen? 

Een onderdeel van de BlijeGift is BlijeGift-BlijeKids, speciaal voor de kinderen van gezinnen met structurele armoede, waar je als gezin dagelijks mee te maken hebt. Een goed idee om Sinterklaas dit jaar te helpen met het verblijden van de kinderen van BlijeGift. Een doel dat LC Domaine des Dames van harte wil ondersteunen.

Voor meer informatie over de BlijeGift, zie hun website: www.blijegift.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio