21.9 C
De Bilt

Afslag Algerabrug naar Koningin Wilhelminaplein gaat per 3 oktober dicht en wordt fietsstraat

In een kort persbericht laat de gemeente Krimpen aan den IJssel weten dat de zijafslag van de Algerabrug naar het Koningin Wilhelminaplein al per 3 oktober zal worden afgesloten. De afslag zal daarna verdwijnen en de werkzaamheden voor het verder afronden van de fietsstraat zullen daarna opgepakt worden. Wanneer deze werkzaamheden zullen zijn afgerond is nu nog niet bekend.

Afslag verdwijnt na veel discussie

Er is veel discussie in de Krimpense samenleving hierover geweest. Volgens verkeersdeskundige rapporten zou de huidig gekozen uitvoering een betere verkeersveiligheid garanderen. Ook een tweede onderzoek naar het tot stand komen van dat advies door Royal Haskoning gaf geen aanleiding tot wijziging van die planen. Hoewel een aantal inwoners zeer tevreden zijn met de keuze de afslag te laten vervallen, is er ook veel protest tegen ontstaan.

Argument verkeersveiligheid in twijfel getrokken

Het argument de het verwijderen van de afslag de verkeersveiligheid ten goede zou komen wordt door een grote groep gebruikers in twijfel getrokken. De verkeerssituatie is misschien niet optimaal met afrijdende fietsers en scooters, maar juist daardoor wordt volgens meerdere gebruikers er zo goed opgelet dat er in al die tijd eigenlijk nooit ongevallen hebben plaatsgevonden om van te spreken.

Fietspad zorgt voor veilige doorstroming

Zowel verkeersdeskundigen als de gemeente geven aan dat een doorgaand fietspad echt bijdraagt aan een veiligere doorstroming van fietsers en scooters. Daarnaast hoopt de gemeente ook het gebruik van de fiets door een betere verbinding te stimuleren, zodat minder auto’s gebruik van de brug maken. Dit nieuwe fietspad maakt daar onderdeel van uit.

Ontsluiting Parallelweg 3 oktober open

Tegelijkertijd met de afsluiting van de afslag naar het Koningin Wilhelminaplein zal de ontsluiting Parallelweg-Oude Tiendweg open gaan voor bewoners van de wijk Oud-Krimpen. Overigens ziet een grote groep bewoners uit Oud-Krimpen dit nou juist als een verkeersonveilige oplossing. De praktijk zal het moeten uitwijzen.

De nieuwe situatie zonder afslag zal hoe dan ook flink wennen zijn voor gebruikers.

1 REACTIE

  1. Heerlijke rust in de straat,geen aan en afrijdende koeriers meer. Geen sluipverkeer ri Crimpenhof. En ja ik moet ook”omrijden” als ik met de auto ga,wel zeker 2 minuten langer onderweg. Moet ik elke keer van bijkomen. ..maar dat er honderden mensen rustiger wonen( eindelijk) en mn kleinkinderen op n normale manier met de fiets de brug op kunnen komen is mij heel dierbaar. En nee,ik ben niet gepensioneerd en werk gewoon in Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio