9.5 C
De Bilt

Afvalbrengstation Bergambacht alleen nog op afspraak toegankelijk

Krimpenerwaard – Om de dienstverlening voor bezoekers van het afvalbrengstation in Bergambacht te verbeteren, wordt vanaf maandag 1 februari 2021 een reserveringssysteem toegepast. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en zijn bezoekers altijd verzekerd van een plek zonder lange wachttijden. Onveilige situaties voor bezoekers en medewerkers worden verkleind door het voorkomen van lange wachttijden, filevorming en clustering van bezoekers.

Meer ruimte op afvalbrengstation

Door een gunstiger verloop van de dag hebben medewerkers meer tijd voor inwoners om ze te begeleiden op het terrein. Daardoor zal de kwaliteit van het afval scheiden nog verder geoptimaliseerd worden. Gemeente Krimpenerwaard en Cyclus hopen hiermee een betere service te bieden aan de inwoners van de gemeente.
Hoe werkt het?

  1. Ga naar www.cyclusnv.nl.
  2. Ga op de homepage naar ‘Informatie Afvalbrengstations’
  3. Selecteer ‘ABS Bergambacht’.
  4. Klik op ‘Reserveer’.
  5. Selecteer een dag en tijdvlak (maximaal 14 dagen en minimaal 1 dag vooraf).
  6. Voer uw gegevens in en maak een afspraak.
  7. U ontvangt op uw e-mailadres een reserveringsbevestiging.
  8. Laat de reserveringsbevestiging (digitaal) zien bij het afvalbrengstation.
  9. Als u niet over de nodige digitale middelen beschikt, kunt u telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Cyclus. Zij helpen u graag verder.
  10. Let op: Dit afvalbrengstation is alleen toegankelijk voor inwoners uit de gemeente Krimpenerwaard met uitzondering van Schoonhoven.

Betere service

Sinds de maatregelen rondom het coronavirus wordt een strenger maximaal aantal personen gehanteerd die tegelijkertijd toegang krijgt tot het afvalbrengstation. Dit in combinatie met een toename in het aantal bezoekers ontstonden er lange wachttijden bij het afvalbrengstation.

Wachttijden

De toename in wachttijden resulteerde in onveilige en ongewenste situaties en frustratie onder de bezoekers. Ondanks de getroffen maatregelen zoals ruimere openingstijden staan er nog altijd lange wachtrijen, waardoor meer mensen tegelijk samenkomen dan op dit moment verstandig is.

Vragen?

Bij vragen over het reserveringssysteem kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio