9.6 C
De Bilt

Afvalvrije scholen van start in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De motie van Stem van Krimpen ‘Afvalvrije scholen’ werd al in 2020 bijna raadsbreed aangenomen. Het raadsvoorstel Project ‘de afvalvrije school’ is tijdens de raadsvergadering 23 september 2021 unaniem aangenomen. Dit is het startsein is voor Cyclus NV om met basisscholen aan de slag te gaan.

Wat is een afvalvrije school?

Een school zonder afval is een school die zo min mogelijk afval produceert en het afval dat zij produceert voor 100% weet te scheiden. Dit houdt in dat de school geen restafval meer heeft. Kortom, afvalscheiding én afvalpreventie.

Op jonge leeftijd met hergebruik kennis maken

Wilco Slotboom-Zeedijk, fractievoorzitter Stem van Krimpen: “Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het hergebruik van afval. Jong geleerd, oud gedaan!” Naast het raadsvoorstel werd de motie ‘Voortgezet onderwijs afvalvrij’ – ingediend door SGP, KB en Stem van Krimpen unaniem aangenomen. Het college wordt hiermee verzocht om te onderzoeken of het project Afvalvrije scholen haalbaar is voor het voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel.

Terugkoppeling over voortgezet onderwijs

Wilco Slotboom-Zeedijk vervolgt: “In het eerste kwartaal 2022 krijgen we terugkoppeling of onze jongeren ook in het voortgezet onderwijs ervan bewust worden gemaakt dat veel afval een waardevolle grondstof is. Met elkaar zorgen we voor een schonere omgeving en een schoner milieu zonder restafval.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio