5 C
De Bilt

Algeracorridor: Stem van Krimpen slaat brug naar Rijkswaterstaat

Krimpen aan den IJssel – In de Korte Termijn Aanpak Algeracorridor is een onderzoek aangekondigd waarin suggesties van Stem van Krimpen worden meegenomen. Om de doorstroming zowel op de weg als over het water te verbeteren, wordt naast het bedienregime ook andere kansrijke oplossingen onderzocht. Zo is te lezen in de Raadsinformatiebrief ‘Stand van zaken onderzoek bedienregime Algerabrug’.

Opening Algerabrug

De fractie van Stem van Krimpen nam het initiatief in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat. Saskia Oudshoorn, raadslid van deze grootste politieke partij in Krimpen aan den IJssel: “Wij vinden dat je het niet meer kunt verkopen om – zeker in de zomermaanden – de brug frequent te openen voor bijvoorbeeld pleziervaart, wetende dat heel veel weggebruikers op de drukste provinciale weg van Nederland daar enorm last van hebben.”

Bedieningsregime

Stem van Krimpen volgt al geruime tijd nauwgezet dit lastige dossier: de brug vormt onderdeel van de Staande Mast Route – een afspraak van maar liefst negen (!) partijen. “We spraken onder meer over het bedienregime van de Algerabrug, de recentelijke verkeersinfarcten, de nachtelijke openingen, het schrappen van de laatste brugopening voor de spits en het onderzoek. Fijn dat onze stem is gehoord en wij deze brug alvast hebben geslagen” vervolgt Saskia Oudshoorn. “De aanhouder wint!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio